Cancellara-5353

Legenda biciklizma Fabijan Kančelara (Fabian Cancellara) vodi gledaoce Eurosporta na završno putovanje svoje aktivne karijere kroz #FOLLOWFABIAN serijal

U subotu, 5. marta u 20:15, Eurosport će rasplamsati strast fanova biciklizma kroz novi serijal koja prati švajcarsku legendu Fabijana Kančelara dok započinje završnu sezonu svoje profesionalne karijere.
#FOLLOWFABIAN će gledaocima omogućiti uvid u život Trek Segafredo bicikliste i ispričati emotivne priče o slavi i porazima tokom neverovatne 16-godišnje karijere.
Fabijan Kančelara će se kroz serijal #FOLLOWFABIAN na adekvatan način oprostiti od profesionalnog bavljenja sportom i to kroz šest 12-minutnih epizoda koje će tokom narednih šest meseci biti prikazane na Eurosport kanalima, kao i na Eurosport Player servisu, platformi za direktan i prenos na zahtev.
Tokom serijala, prikazani će biti i do sada neobjavljeni snimci iza kulisa, kao i lični intervjui u kojima Kančelara gledaocima otkriva tajne o snazi karaktera i posvećenosti koje su neophodne da bi opstao u elitnom krugu takmičara duže od jedne dekade.
U prvoj epizodi, Kančelara vodi kamere u svoju privatnu sobu prepunu bicikala i uspomena iz njegove karijere i priseća se vrtoglavih uspeha i iscrpljujućih padova u karijeri, dok istovremeno govori o svojim nadama za 2016. godinu i strahu koji oseća u vezi sa odlukom da završi svoju profesionalnu karijeru.
„Poslednja godina mora biti posebna,“ izjavio je Kančelara. „Biće to godina dostizanja najviših mogućih rezultata, ali, isto tako, želim da govorim i o drugim stvarima i dam nešto za uzvrat.“
„Pratite me, jer želim da podelim toliko priča i uspomena. Videćete šta ćemo sve proći zajedno.“
Kančelara je briljirao na velikim takmičenjima, pobedio je u osam etapa Tur de Fransa i tri etape na španskoj Vuelti.
Devetostruki je šampion švajcarske nacionalne trke na hronometar i dvostruki šampion nacionalne drumske trke.
34-godišnji biciklista takođe je zabeležio brojne uspehe na jednodnevnim trkama i u okviru „klasika“ uključujući Pariz-Roubai i Tur of Flanders, dok je na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu osvojio zlatnu medalju i u četiri navrata bio svetski šampion u trkama na hronometar.
Eurosport, kao ‘dom biciklizma’, pružiće fanovima mogućnost da prate Kančelarine uspehe tokom 2016. godine, prenoseći svaku veliku biciklističku manifestaciju – Tur de Frans, Điro d’Italija i špansku Vueltu, kao i „klasike“.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: Devedeset dana za venčanje