nil_lenon_trener_seltikaNil Lenon novi menadžer ekipe Seltika iz Glazgova

 

Bivši fudbalski reprezentativac Severne Irske Nil Lenon (38) imenovan je danas za novog menadžera fudbalera Seltika iz Glazgova.

Lenon, koji je prethodnu deceniju proveo kao igrač i član stručnog štaba vicešampiona Škotske, dobio je kao glavni zadatak da preotme titulu pravaka od gradskog rivala, ekipe Rendžersa, koja je osvojila Premijer ligu te zemlje u protekle dve sezone.

Povezana vest:  Milojević: Nadam se da će i ovu generaciju pamtiti po lepom

-Ono što prvo hoću da vratim na stadion je grmljavina (navijača). Hoću da ovo mesto ponovo grmi. Želim strast i buku. Hoću da navijači dolaze na utakmice i podrže igrače kao da idu u rat a ne na teren – rekao je Lenon na konferenciji za novinare.

On je dodao da je svestan da će njegovi fudbaleri morati da se dobro potrude ukoliko žele da „preotmu“ titulu od ekipe Rendžersa.

Povezana vest:  Tadić dvostruki strelac u pobedi Sautemptona

Lenon je potpisao za Seltik kao igrač sredine terena u decembru 2000. godine i u ekipi je proveo sedam sezona, sa kratkim prekidima u kojima je nastupao za engleske nižerazredne ekipe Notingem Forest i Vajkomb Vonderers.

Nakon toga se, 2008. godine, pridružio stručnom štabu Seltika i bio vršilac dužnosti menadžera od aprila, kada je zbog loših rezultata vođenje ekipe napustio Toni Mobrej.

Povezana vest:  Bufon i De Šiljo se oporavili od povreda