ronaldo slavlje-Gonzalo Arroyo Moreno  Getty Images Sport

Real zgazio Seltu, Ronaldo postao prvi stelac lige

Fudbaler Real Madrida Krisitijano Ronaldo predvodio je danas svoj tim sa četiri gola do pobede nad Seltom od 7:1 u 28. kolu španske Primere.Real sada ima bod manje od Atletiko Madrida, koji sutra igra u gostima protiv Valensije, i devet bodova manje od prvoplasirane Barselone, koja ima meč manje. Selta je na šestom mestu tabele.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa H: Pobede Milana i Barselone

Ronaldo je sa ova četiri gola izbio na prvo mesto liste strelaca Primere, sa 27 pogodaka, dva više od Luisa Suaresa iz Barselone. Na trećem mestu, sa po 19 golova nalaze se Karim Benzema i Lionel Mesi, koji je u petak postigao het-trik u trijumfu nad Rajo Valjekanom.

Pepe je danas postigao jedini gol u prvom poluvremenu, a u drugom se razgoropadio Ronaldo. Kapiten portugalske reprezentacije je prvo povisio na 2:0 iskoristivši prostor koji mu je ostavila odbrana Selte, a onda je iz slobodnog udarca povisio na 3:0.

Povezana vest:  Rafael povredio rame

Ijago Aspas smanjio je na 3:1 kada je primetio da je Kejlor Navas istrčao, a onda ga je sjajno lobovao.

Samo dva minuta kasnije, Isko je sjajno prošao po levoj strani i onda dodao Ronaldu u šesnaesterac, koji je samo prosledio loptu u praznu mrežu. Prva zvezda Reala pokazao je kompletne golgeterske sposobnosti kada je posle kornera glavom smestio loptu u mrežu za 5:1.

Povezana vest:  Heineken produžava ugovor o sponzorstvu UEFA Lige šampiona do kraja sezone 2014/15

Na 6:1 povisio je Hese sjajnom solo akcijom i završetkom, a konačni rezultat postigao je Garet Bejl, takođe sjajnom solo akcijom.