tijana egipat

TEKVONDO
Tijana Bogdanović i Aleksandra Radmilović srebrne u Egiptu

Tijana Bogdanović (do 53kg) osvojila je srebrnu medalju na G2 turniru u Luxoru. Iako se 17-godišnja takmičarka Galeba kvalifikovala na Olimpijske igre do 49 kilograma, na ovom turniru borila se u težoj kategoriji. Tijana je pokazala šta znači kvalitet budući da je tek u finalu poražena, tesnim rezultatom 3:2 od izuzetne takmičarke Tunisa. Aleksandra Radmilović (do 57kg)je takođe osvojila srebrnu medalju pošto je u finalu izgubila 1:0 od Šveđanke Glasnović.
Na startu je bila bolja Rem Mahmud iz Egipta koju je savladala ubedljivo 21:0. Na zlatan bod je savladala Nemicu Roksanu Nohtaf, dok je opet u polufinalu prekidom 13:0 bila bolja od Egipćanke Hane Magdi. Ipak, u finalu je pobedila Tunižanka Rahma Ben Ali koja se takođe kvalifikovala na Olimpijske igre ali u kategoriji do 57 kilograma. Zlato na Luxor Open-u donosi 20 poena, srebro 12, a bronza 7.6 poena.
-Imala sam četiri meča, tri sam pobedila i u finalu sam izgubila od devojke iz Tunisa koja se kvalifikovala na olimpijske igre u dve kategorije težoj od mene. Osećala sam se odlično u toku takmičenja, ali malo mi je falilo da osvojim zlato. Sutra navijamo za Micu – istakla je mlada Tijana.
Dragan Jović je zadovoljan borbama, pogotovo posle jučerašnjeg uspeha Aleksandre Radmilović (do 57kg) koja je u finalu izgubila od olimpijke Nikite Glasnović iz Švedske.
U polufinalu je Aleksandra bila bolja od trofejne Nemice Ane Lene Froming, I to na zlatan bod u četvrtoj rundi. Nemica je na evropskim kvalifikacijama za Rio bila treća, dok je na svetskoj tekvondo sceni izuzetno visoko kotirana zbog brojnih odličja koja osvaja na međunarodnim turnirima. Prošle godine je bila druga na Svetskim vojnim igrama. Zlato na Luxor Open-u donosi 20 poena, srebro 12, a bronza 7.6 poena.
U finalu Aleksandra nije uspela da savlada Nikitu, Šveđanku koja se kvalifikovala na Olimpijske igre, budući da se nalazi u top 6 najboljih boraca na olimpijskoj listi. Izgubila je 1:0, ali je bila izuzetna! Osim Nikite, veliki broj olimpijaca je došao u Egipat kako bi proverio formu na početku sezonu.
Aleksandra je bila sjajna na turniru, I pokazala da od nje može da se očekuje medalja na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj ovog maja. To je još jedna takmičarka, rame uz rame uz Tijanu I Milicu od koje se očekuju veliki rezultati.
-Posle jučerašnjeg finala Aleksandre Radmilović, današnje finale je odličan rezultat za naš tim. Naravno da uvek težimo najvišim ciljevima pa tako i prvom mestu, ali u ovom momentu sam zadovoljan i finalom. Sezona je tek počela i biće prilike za popravni. Tijana je i na ovom takmičenju radila kategoriju iznad njene tako da joj je malo i smetala snaga protivnica koje su uvek u toj kategoriji. Prethodna tri meča je bila dominantna – ističe Jović. – Poslednjeg dana turnira na tatmi izlazi Milica Mandić koja će se boriti u kategoriji +73 kilograma. Nadamo se dobrom rezultatu.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović: Spreman sam za ring sa bilo kim!