rafael_benitezInter: Postignut dogovor sa Benitesom

 

Evropski fudbalski šampion Inter saopštio je danas da je bivši menadžer Liverpula Rafael Benites (Benitez) prihvatio funkciju novog trenera milanskog kluba.

Španski stručnjak zameniće na tom mestu Portugalca Žosea Murinja (Jose Mourinho), koji je odlučio da posle osvajanja Lige šampiona karijeru nastavi u madridskom Realu.

Povezana vest:  Mile Jovičić kandidat UO za predsednika FK Partizan

-Postigli smo dogovor i razradili sve detalje, koji nisu bili toliko bitni. Sve što je preostalo je potpis druge strane (Benitesa) – izjavio je predsednik Intera Masimo Morati (Massimo Moratti), objavljeno je na sajtu milanskog kluba.

Morati je dodao da Benites trenutno nije u Italiji, ali da će klub sutra saopštiti kada će on doći i zvanično potpisati ugovor.

Povezana vest:  Iguain uspešno operisan

Benites je prethodnih šest godina proveo u Liverpulu, sa kojim je u prvoj sezoni 2005. osvojio Ligu šampiona. Iz kluba je otišao posle razočaravajuće sezone u kojoj je Liverpul u engleskom prvenstvu zauzeo tek sedmo mesto, dok je ispao u ranoj fazi u Ligi šampiona, a potom i u Ligi Evrope.

Pre Liverpula Španac je predvodio Valensiju do dve titule u prvenstvu i titule u Kupu UEFA.

Povezana vest:  Fudbaleri Jagodine otputovali na pripreme na Taru

Benitez dolazi u Inter posle najuspešnije sezone koju je taj klub imao u svojoj istoriji, pošto je predvođen Murinjom osvojio tri titule: Ligu šampiona, prvenstvo i kup Italije.