FUDBALSKA-LOPTAJapan sa najboljim igračima protiv Srbije

 

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Takeši Okada moraće da pozove najbolje fudbalere za prijateljsku utakmicu protiv Srbije, koja će 7. aprila biti igrana u Osaki.

Prema rečima predsednika Fudbalske federacije Japana Motoakija Inuakija, uoči Svetskog kupa nema mesta za kalkulacije i svi fubaleri moraju da se odazovu pozivu, bez obzira da li igraju za klubove iz Azije ili Evrope.

Povezana vest:  Jokanović se oprostio od Votforda

-Rekao sam selektoru da nema razloga da razmišlja da li će nekoga poštedeti. Treba da pozove sve koje želi. Svetski kup je na pragu i ovo nije trenutak da se sa bilo kim pregovara o igranju pripremnih utakmica – rekao je Motoaki.

Prošle sedmice Japan je u kvalifikacijama za prvenstvo Azije pobedio Bahrein rezultatom 2:0, ali to nije odobrovoljilo navijače, koji su još razočarani zbog osvajaja trećeg mesta na šampionatu istočne Azije, koji je proslog meseca održan u Tokiju.

Povezana vest:  Viljaš Boaš: Zainteresovani smo za Soldada

Pored utakmkice protiv Srbije, Japan će do odlaska u Južnu Afriku igrati 24. maja protiv Južne Koreje, 30. maja u Austriji protiv Engleske i 4. juna u Švajcarskoj protiv Obale Slonovače.