EVROČELENDŽ KUP

FMP sa imperativom pobede 

vlada_djurovic_trener_kkfmpU poslednjem kolu Top 16 faze Evročelendž kupa košarkaši FMP-a u utorak dočekuju ekipu Liježa i neočekivano su se našli u situaciji da ih poraz eliminiše iz tog takmičenja. 
Pre dva kola „panteri“ su bili nadomak osvajanja prvog mesta u J grupi, ali su posle poraza od Artlanda i Zagreba doveli u pitanje i osvajanje drugog mesta. 
-Doterali smo cara do duvara i sutra moramo da pobedimo. Više ne možemo da osvojimo prvo mesto u grupi, ali ćemo bar proći u četvrtfinale, što nam je i bio osnovni cilj. O porazu ne želim ni da razmišljam. Alternativu više nemamo – rekao je trener FMP-a Vlade Đurović. 
Iako će FMP biti favorit u sutrašnjoj utakmici, Đurović poziva na oprez. 
-Košarkaši Liježa nemaju šta da izgube. U Beograd dolaze potpuno rasterećeni, a dobar su tim, što su pokazali ovog vikenda, kada su u prvenstvu Belgije pobedili ekipu Šarloa. Da bismo slavili, moraćemo da odigramo mnogo dobro – rekao je Đurović. 
Za sutrašnju utakmicu Đurović neće moći da računa na sve igrače. 
-Branko Lazić se oporavio, ali ne mogu da računam na Miloša Dimića. Filip Čović ima bolove u leđima, ali se nadam da će biti u timu. Ne možemo više da se pozivamo na umor. Želja i borbenost moraju da budu presudni faktori za pozitivan rezultat i nadam se da su igrači toga svesni – rekao je Đurović. 
Utakmica FMP – Lijež na programu je u utorak od 18 časova.

Povezana vest:  Košarkaški savez poklonio 550.000 dinara školi u Kraljevu