alesandre_pato_milanSP JUŽNA AFRIKA

Pato bodri Brazil sa tribina i nada se tituli

 

Brazilski fudbaler Alešandre Pato prati nacionalni tim kao navijač u Južnoj Africi, pošto nije uspeo da izbori mesto među 23 igrača u timu petostrukog svetskog šampiona na predstojećem Mundijalu. Pato (20) će se od naporne sezone u Milanu odmarati, pošto ga je, pomalo neočekivano, selektor Karlos Dunga izostavio iz tima.

Povezana vest:  Popović: Gostovanje Pazaru je jedno od najtežih

Napadač Milana je, ipak, odlučio da doputuje u Južnu Afriku i podrži svoje zemljake i prijatelje u nameri da osvoje šestu titulu svetskog šampiona.

U ekipi Brazila neće biti ni Patovog saigrača iz Milana Ronaldinja, mada to nije veliko iznenađenje, pošto je Dunga u nekoliko navrata izrazio nezadovoljstvo njegovim ponašanjem i stavom.

Pato je bio u timu Brazila koji je prošle godine trijumfovao na Kupu Konfederacija u Južnoj Africi. Karioke su tada u finalu pobedile selekciju SAD sa 3:2.

Povezana vest:  Ćurčić: Debitanti se dobro snašli

-Sigurno ću na utakmice ići sa mojom vuvuzelom i gledaću Brazil kako igra i postaje svetski šampion. Brazil neće izgubiti. Skoro isti tim je igrao na Kupu Konfederacija i znaju šta bi trebalo da urade da bi pobedili – rekao je Pato.

On je dodao da će nastaviti sa dobrim igrama u Milanu, kako bi obezbedio mesto na narednom Mundijalu, koji će se za četiri godine održati u Brazilu.

Povezana vest:  Nedved želi da vrati Ibrahimovića u Juventus

-Siguran sam da ću, ako nastavim sa napornim radom u mom klubu, biti u nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu 2014. godine i tada ću videti mnogo brazilskih navijača – rekao je Pato.

Brazil će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi G sa selekcijama Portugala, Obale slonovače i Severne Koreje.