alexander_freiSP JUŽNA AFRIKA

Aleksander Frei propušta Španiju

 

Selektor švajcarske reprezentacije Otmar Hitcfeld objavio je da će povređeni kapiten Aleksander Frei zbog povrede desnog skočnog zgloba propustiti prvu utamicu Švajcarske u grupi H na Mundijalu, protiv Španije 16. juna u Durbanu.

Frei je u sredu stradao u duelu sa Stiveom von Bergenon tokom treninga na ciriškom stadionu Letcigrund. Odmah mu je ukazana pomoć, a igralište je napustio šepajući.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Selektor Kostarike ljut na Fifu zbog doping testova

Neki švajcarski mediji izvestili su da bi zbog povrede mogao propustiti celo Svetsko prvenstvo. Hitcfeld je poslao znatno bolje novosti.

-Naš kapiten se najverovatnije neće oporaviti na vreme za utakmicu protiv Španije. Ali se nadamo da ćemo na njega moći da računamo u drugoj utakmici u grupi protiv Čilea 21. Juna – izjavio je Hitcfeld.

Povezana vest:  Runi doneo trijumf Junajtedu, VBA savladao Sautempton

Na poslednjem Evropskom prvenstvu, na kojem je Švajcarska bila jedan od domaćina, Frei se povredio već u prvom poluvremenu na otvarajućoj utakmici Evropskog prvenstva, na utakmici između Švajcarske i Češke. U sudaru sa Zdenekom Grejgerom je povredio ligamente kolena. Ostao je tada uz reprezentaciju, iako igrački više nije mogao pomoći, a ubrzo nakon toga bio je i uspešno operisan.

Povezana vest:  Ibrahimović zaintersovan da karijeru završi u SAD