Bivši direktor Juventusa osuđen na tri godine zatvora

giraudo_antonioBivši direktor torinskog fudbalskog kluba Juventus Antonio Điraudo osuđen je na tri godine zatvora zbog učestvovanja u lažiranju utakmica. Điraudi, kome je još 2006. zabranjeno da se bavi fudbalom, proglašen je krivim po optužbama za sportsku prevaru i učestvovanje u zaveri.

Mediji navode da Điraudo verovatno neće i odslužiti kaznu, pošto će sud tek odlučivati o njegovoj žalbi, dok se u Italiji često oprašta počiniocima nenasilnih krivičnih dela. Điraudo je i tražio da mu se sudi po hitnom postupku, kao i još nekoliko umešanih sudija. Nekadašnji generalni menadžer Juventusa Lučano Mođi tražio je normalno suđenje, koje je još u toku.

Povezana vest:  Abidal: Odlazim i srećan i tužan

Bivše sudije Tulio Laneze i Paolo Dondarini takođe su osuđeni zatvorskim kaznama, ali u trajanju od dve godine. Njihov tadašnji kolega Đanluka Roki oslobođen je optužbi.

Tužilac je zahtevao da se Điraudo kazni petogodišnjom zatvorskom kaznom.

Juventus je još 2006. godine kažnjen preseljenjem u drugu ligu italijanskog prvenstva, pošto se utvrdilo da su Điraudo i njegovi saradnici lobirali da se za utakmice torinskog tima uvek delegiraju podobne sudije.