italija_fudbal_reprezentacija_logoSP JUŽNA AFRIKA

Reprezentativci Italije u neizvesnosti oko sastava tima

 

Fudbalski reprezentativci Italije još ne znaju u kom sastavu će se suprotstaviti selekciji Paragvaja, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu.

„Ništa ne znamo. Još nam ništa nije rekao. Ne znamo da li to znači da selektor (Marčelo Lipi) nije odlučio, ili samo ne želi da nam kaže“, rekao je reprezentativac aktuelnog svetskog šampiona Đanluka Zambrota.

Povezana vest:  Vučinić i Brnović: Idemo na pobedu

Zambrota je jedini igrač koji je počeo obe pripremne utakmice protiv Meksika (1:2) i Švajcarske (1:1) i čini se da mu je garantovano mesto u prvom timu, ali ne zna se da li će igrati na levoj ili desnoj strani.

-Svejedno mi je da li ću igrati na levoj ili desnoj strani. Ostalo zavisi od Lipija. Ja sam na raspolaganju nacionalnom timu – rekao je Zambrota.

Povezana vest:  Selektor Čilea objavio spisak za utakmicu sa Srbijom

Lipi je na pripremnim utakmicama često menjao formacije, a nedavno je rekao da je razmatrao mogućnost da igra u odbrani sa tri igrača, sa Đorđom Kijelinijem na levoj strani.

Andrea Pirlo zbog povrede levog članka neće igrati najverovatnije na utakmicama u grupnoj fazi i zameniće ga Rikardo Montolivo, dok se Mauro Kamoranezi još oporavlja od povrede kolena i njegov nastup protiv Paragvaja je neizvestan.

Kandidat za prvi tim je Antonio Di Natale, koji je ove sezone bio najbolji strelac italijanskog prvenstva sa 29 golova.

Povezana vest:  Galijani potvrdio da Milan želi Kaku

-To nije pitanje formacije, već fleksibilnosti tima. Nismo zbunjeni, tu je 23 fudbalera i svi smo na raspolaganju selektoru. Nema problema, neće biti problema sa pozicijama u timu i adaptiranjem – rekao je Zambrota.

Prvu utakmicu na Mundijalu Italija će igrati protiv Paragvaja u ponedeljak od 20.30 u Kejptaunu. U Grupi F igraju još Novi Zeland i Slovačka.