logo_SP_futbal_2010_afrikaSP JAR, FRANCUSKA – URUGVAJ

Duel bivših prvaka na startu

 

Bivši svetski prvaci u fudbalu, reprezentacije Francuske i Urugvaja, sastaće se sutra u Kejptaunu u utakmici prvog kola A grupe Svetskog kupa, a igrači oba tima obećavaju žestoku borbu.

Poslednji put te selekcije su se sastale pre osam godina na šampionatu sveta u Japanu i Južnoj Koreji i na tom meču nije bilo golova. Susret je obeležilo isključenje Tijerija Anrija, koji je Franucuze tada doveo u vrlo neugodnu poziciju.

Francuzi će biti favoriti u sutrašnjem okršaju, iako pod komandom kontroverznog selektora Rajmona Domeneka nisu pružali blistave partije ni tokom dramatičnih kvalifikacija, ni u kontrolnim mečevima.

Povezana vest:  Oslabljeni Nemci lako protiv Malte

-Dobra stvar koja nam se desila tokom prirpema za Mundijal je što smo shvatili da moramo naporno da radimo kako bismo ispunili očekivanja navijača – rekao je Žeremi Tulalan, koji se nametnuo kao prvi izbor u timu „trikolora“ na poziciji zadnjeg veznog.

Ohrabrujuća vest za Domeneka, koji nije omiljen među navijačima, je oporavak Vilijama Galasa. Iskusni štoper je izlečio povredu kolena i sasvim sigruno će se naći u startnoj postavi.

Domenek je u proteklom periodu dosta eksperimentisao, pa se ne može sa sigrunočhu reći koji će tim da izvede na teren protiv Urugvaja, ali se očekuje igra u formaciji 4-3-3 i da Nikolas Anelka dobije prednost u odnosu na veterana Anrija u napadu.

Povezana vest:  Fudbaleri Čelsija: Di Mateo mora da ostane!

U timu Urugvaja sve će se vrteti oko napadača madridskog Atletika Dijega Forlana, koji je nesumnjivi vođa ove gneracije „urusa“.

-Najvažnije uoči početka šampionata sveta je da je atmosfera u državnom timu odlična i da nema povreda i drugih nepredviđenih situacija – bilo je sve što je rekao portparol reprezentacije Urugvaja Matijas Faral.

Francuska i Urugvaj odigrali su do sada četiri meča, od čega dva na svetskim šampionatima. U prvom je bolji bio Urugvaj, koji je 1966. u Londonu pobedio sa 2:1, dok je remi u južnokorejskom Pusanu 2002. godine bio poražavajući po obe ekipe, pošto se ni jedni ni drugi nisu plasirali u osminu finala.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Prednost za Čelsi i Fenerbahče pred revanš polufinala LE

Utakmica Francuska – Meksiko igra se sutra od 20,30 časova na stadionu „Grin Point“ u Kejptaunu.

Meč će suditi Juići Nišimura (Japan), a pomagaće mu Toru Sagara (Japan) i Jeong Hae Song (Južna Koreja).

Verovatni sastavi:

Urugvaj: Muslera, Lugano, Godin, Viktorino, Masimilijano Pereira, Peres, Gargano, Gonsales, Alvaro Pereira, Suares, Forlan.

Franuska: Loris, Sanja, Abidal, Galas, Evra, Gurkuf, Tulalan, Maluda, Govu, Anelka, Riberi.