detalj_iz_borbeTEKVONDO

TEKVONDO KLUB „KWON-BATAJNICA“

 

U Beogradskom prigradskom naselju Batajnici poslednjih godinu dana radi jedan od najmlađih tekvondo klubova na teritoriji grada Beograda , a možda i u Srbiji. Tekvondo klub „KWON-Batajnica“ pod vođstvom Dragiše Trivkovića i Andrijane Milijaš okuplja mlade generacije i buduće nade Olimpijskog tekvondo sporta.

-Nakon dugog perioda treniranja odlučili smo da zajedničkim snagama započnemo rad sa mladima kako bi sa jedne strane omasovili tekvondo sport i približili ga omladini u našem okruženju, tako i da pomoću sporta pokažemo mladima da imaju mogućnost  izbora između svih loših stvari koje ih okružuju i jednog lepšeg i zdravijeg načina života – rekao je Dragiša Trivković, trener.

Povezana vest:  DŽUDO, Fortije eliminisao Mrvaljevića

Uporan rad i nesebično odricanje je donelo i prve rezultate:

– Nakon osnivanja kluba i pristupanja Beogradskom tekvondo savezu logičan korak je bio da posle određenog vremena naši polaznici nastupe na nekom takmičenju i oprobaju se u svom stečenom zvanju. Na ovogodišnjem 11. Trofeju Beograda u organizaciji Beogradskog tekvondo saveza nastupili smo sa četiri takmičara. Ostvarili smo za nas neočekivan rezultat osvojivši dva treća i jedno drugo mesto. Goran Perić iNikola Jakšić su se okitili bronzanim odličjem dok je Filip Čičić bio za nijansu bolji i osvojio drugo mesto. Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatom i nadamo se da će ovo biti pravi podsticaj kako za članove našeg kluba tako i za njihove drugove koji su zainteresovani za bavljenje ovim Olimpijskim borilačkim sportom.

Povezana vest:  DŽUDO, Tokom vikenda dva džudo turnira za mlade u Beogradu

Kakvi su uslovi za rad kluba?

-Treninge održavamo dva puta nedeljno utorkom i petkom od dvadeset časova u sali „Sokolskog društva“ u Batajnici. Veoma smo im zahvalni što su nam omogućili barem ove termine kako bi naši članovi mogli trenirati.  Nažalost još niko od strane lokalne samouprave nije nam izašao u susret i pomogao u našem radu. Nadamo se da će ovi ostvareni rezultati naših mladih takmičara doprineti da nam zvanične institucije Opštine pomognu u našem radu, jer smatramo da ono što mi radimo ima širi pozitivni uticaj na okolinu nego što je sama popularizacija nekog sporta – rekao je na kreaju Trivković.

Povezana vest:  Milica Mandić osvojila zlatnu medalju na OI u Tokiju