srbija_reprezentacija_velikaReprezentativci Srbije: Svesni smo važnosti meča sa Ganom

 

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dejan Stanković i napadač Marko Pantelić saglasili su se danas da je prvi meč u nedelju na Svetskom prvenstvu ključan i da će od rezultata utakmice s Ganom zavisiti dalji razvoj situacije u grupi. Na konferenciji za novinare, Stanković je rekao da ta utakmica može da bude prekretnica i da eventualna pobeda Srbije može biti „vetar u leđa“ reprezentaciji, zbog čega igrači taj meč shvataju „kao malo finale“ Svetskog prvenstva.

On je rekao da je ekipa uložila dosta truda, emocija i znoja da bi se našla na Svetskom prvenstvu i da, i pored teškoća, željno iščekuju meč sa Ganom.

-Samo želimo, kada se ovo sve završi, da se vratimo uzdignute glave i sve ćemo dati da se to dogodi – rekao je Stanković.

Pantelić je rekao da su svi igrači koncentrisani na prvi meč protiv Gane jer znaju koliko je taj meč važan, ali da su i svesni da se radi o jednoj od najozbiljnijih ekipa sa afričkog kontinenta zbog čega postoji „određena tenzija“ u ekipi.

Povezana vest:  Tajms: Pogba odbio Mančester Siti, na korak od Barselone

On je dodao da je svestan da će Gana, s obzirom da je iz Afrike, zbog podrške navijača igrati skoro kao na domaćem terenu, ali je rekao da su srpski reprezentativci naučili da igraju na gostujućim terenima i da ne očekuje nikakve probleme u tom smislu.

U odgovoru na pitanje nemačkog novinara, Pantelić je rekao da ekipa trenutno ne razmišlja u meču sa Nemačkom jer je potpuno posvećena utakmici kojom otvara učešće na Svetskom prvenstvu.

Konferenciju za novinare obeležile su brojne primedbe srpskih izveštača koji su se požalili na obezbeđenje reprezentacije zbog čega, kako su rekli, ne mogu da obavljaju svoj posao na uobičajeni način, niti da normalno komuniciraju sa reprezentativcima u objektima za trening.

Povezana vest:  Siti ubedljiv uz het-trik i dva promašena penala Aguera

Novinari su naveli da im je iz obezbeđenja rečeno da je komunikacija sa igračima onemogućena na njihov zahtev, što Stanković nije negirao, ali je rekao da nema potrebe da se podiže tenzija i da je već sve rečeno u prethodne dve nedelje.

-Uvek ste dobro došli i nije bitno da li ste ušli na jedna ili druga vrata… Nema mnogo toga zanimljivog da se piše jer se to radi već dve nedelje, ili ti misliš da ima? Neću nikoga da potcenim ali mislim da vas zanimaju druge stvari, da li se nešto dešavalo. Dajte

Boletu (Aleksandru Boškoviću) spisak, kao što se radi u drugim zemljama, s kim želite da razgovarate, pa će biti vesti – rekao je Stanković.

Povezana vest:  Rakitić i zvanično u Barseloni

Pantelić je rekao da je tužan zbog tog, kako je ocenio, nesporazuma i zbog toga šta su novinari zamerili fudbalerima.

-Mi smo Srbija, mala zemlja, nismo Kina. Nas je malo i ako mi ne možemo da se složimo, čemu sve ovo? Ne treba da dižemo tenziju oko ovoga već treba da damo sve od sebe da Srbija dođe do prvih bodova – rekao je Pantelić.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković izrazio je, u ime reprezentacije, saučešće bivšem predsedniku Južne Afrike Nelsonu Mendeli zbog smrti praunuke, koje je poginula u saobraćajnoj nesreći.

On je takođe negirao pisanje medija da je „doktorka Marijana Kovačević“, koja primenjuje alternativne metode lečenja na brojne evropske fudbalere, doputovala sa ekipom u Afriku.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu igra protiv Gane u nedelju, 13. juna, u okviru Grupe D. Meč počinje u 16 sati.