maikonSP JUŽNA AFRIKA

 

Brazilcima na prvom mestu rezultat, a ne lepa igra

 

Navijači koji od fudbalske reprezentacije Brazila očekuje atraktivnu igru na početku turnira moraće da sačekacaju neko vreme, ako je suditi prema viđenom na treninzima „karioka“.

-Želimo da osvojimo titulu. Bez obzira da li ćemo igrati lepo ili ružno, najvažnije je da pobedimo. Jedino je bitno da 11. jula igramo u finalu i donesemo trofej u Brazil – rekao je novinarima u Johanesburgu desni bek Maikon.

Povezana vest:  Pujol na kraju sezone završava karijeru?

„Žogo bonito“ ili lepa igra, termin je koji je do sada najčešće bio vezan za Brazilce, ali se čini da će selektor Karlos Dunga u Južnoj Africi forsirati pragmatičan pristup i igru na rezultat.

U prilog tome govori činjenica da su, po dolasku Dunge u reprezentaciju, mesto u nacionalnom timu izgubili „kreativci“ Ronaldo, Ronaldinjo i Adrijano.

Povezana vest:  Oslobođen glavni osumnjičeni u kladioničarskoj aferi

Pomenuta trojka igrala je na prošlom Mundijalu u Nemačkoj, kada je Brazil izgubio od Francuske u četvrtfinalu.

-Ova ekipa je dobro ukomponovana i izbalansirana. Imamo neke od najboljih odbrambenih fudbalera na svetu, snažan vezni red i odlične napadače. Najvažnije je da na kraju osvojimo trofej – kazao je igrač sredine terena Kaka.

Brazilci su do sada pet puta osvajali Svetsko prvenstvo, a na ovom Mundijalu igraće u G grupi sa Obalom Slonovače, Portugalom i Severnom Korejom.

Povezana vest:  Roben van terena zbog povrede prepona

-Uvek se trudimo da igramo dobro, ali cilj je da pobedimo. To, naravno, zavisi i od raznih okolnosti. Što bolje igramo, veće su šanse da pobedimo – dodao je napadač Robinjo.

Prvu utakmicu u grupi „karioke“ igraju sledećeg utorka protiv Severne Koreje u Johanesburgu.