Jenso_ Button_at_the_Brazilian_Grand_Prix

MEKLAREN UOBIČAJNO DOBAR NA NEZVANIČNIM TRENINZIMA

Baton ispred Hemiltona

 

Nije se ništa promenilo od nezvaničnih treninga za Veliku Nagradu Turske pre dve nedelje. Juče je Meklaren u Montrealu ponovo bio najbrži, ali je bilo i loših rezultata među konkurentnijim vozačima usled prljave staze.

Aktuelni šampion DŽenson Baton odvezao je 23 kruga na treningu postavivši najbrže vreme od 1:18,127 minuta, dok je malo iznenađenje napravio Mihael Šumaher pošto je od Batona bio sporiji manje od dve desetinke. Treći je bio Luis Hemilton, za dve desetinke sporiji od klupskog kolege iz Meklrena, a u četiri najbrža našao se i drugi Mercedes kojim je upravljao Niko Rozberg.

Povezana vest:  Fetel i Baton traže veću bezbednost za vozače tokom trka

Vremena Red Bula ne deluju obećavajuće. Sebastijan Fetel bio je peti, dok je Mark Veber imao tek 14. vreme. Ništa bolji nije bio ni Ferari, jer je Fernando Alonso završio trening sa sedmim vremenom, a Felipe Masa je bio tek 12.

Standardno brz bio je i Robert Kubica u Renou sa šestim najboljim vremenom, dok je Vitantonio LJuci u Fors Indiji uspeo je da dođe do osme pozicije.

Povezana vest:  FORMULA 1, Adrijan Zutil drugi vozač Fors Indije

Dobru formu, sudeći po rezultatima na treningu, pokazali su i vozači Vilijamsa. Niko Hulkenberg imao je deveto, a Rubens Barikelo 10. vreme.