hidetoshi-nakata_japanSP JUŽNA AFRIKA

 

Nakata: Srbija može da bude iznenađenje turnira

 

Bivši japanski reprezentativac Hidetoši Nakata ocenio je da Srbija može da bude pozitivno iznenađenje Svetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Igrao sam protiv dosta srpskih igrača, poznat mi je vaš mentalitet. Imate dobru ekipe. Možete da pobedite svakoga, ali i da završite neslavno. Verujem, ipak, da će te biti iznenađenje turnira – kazao je Nakata srpskim izveštačima u Johanesburgu.

Povezana vest:  Nesta, Sedorf i Gatuzo najmanje tri nedelje van terena

Nekadašnji prtovimac nekoliko italijanskih klubova, uključujući i Romu, nije toliki optimista kada je selekcija Japan u pitanju, iako veruje u iskorak svojih zemljaka.

-Mi nikad i nismo beležili dobre rezultate na svetskim prvenstvima, ali sada smo u usponu, japanski fudbal je dosta napredovao. Možda možemo nečemu da se nadamo ako u prvom meču pobedimo Kamerun – kazao je Nakata svestan da će Japan posle igrati i sa Holandijom i sa Danskom.

Povezana vest:  Real i Atletiko sutra igraju u finalu Kupa kralja

Nakata ima i svoje favorite za osvajanje titule prvaka sveta.

-Biće to Španija, Brazil ili neka afrička selekcija – ocenio je. Ime Srbije Nakata, kao i mnogi drugi Japanci, odmah dovode u vezu sa Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je dugo igrao za Nagoju čiji je sada trener.

-On je legenda u Japanu. Dobro je i izabrao kada je došao da bude trener Nagoje, mada mislim da on još može da igra – istakao je Nakata aludirajući na gol, koji je prošle sezone Stojković, u odelu i cipelama, postigao volejom sa klupe za rezervne igrače.

Povezana vest:  Otvoreno Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi