David_Moyes_EvertonMojes oduševljen Vidićem i Ivanovićem

 

Trener Evertona Dejvid Mojes ocenio je da je odbrana fudbalske reprezentacije Srbije najkvalitetniji deo ekipe i da bi defanziva mogla da joj donese dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Tri primljena gola u poslednjoj prijateljskoj utakmici sa Kamerunom (Srbija pobedila sa 4:3) nisu zabrinula Mojesa, koji ima veliko poverenje u Nemanju Vidića i Branislava Ivanovića, igrače engleskih klubova Mančester junajteda i Čelsija.

Povezana vest:  Runi novi kapiten Mančester Junajteda

-Imate dobar tim i odličnu odbranu predvođenu Vidićem i Ivanovićem, koji su fantastični. Oni mogu da zaustave svakoga – rekao je Mojes srpskim izveštačima u Johanesburgu.

Mojes, ipak, nije želeo mnogo da govori o šansama Srbije da prođe iz Grupe D u osminu finala, prvo zato što nije znao protiv koga će „orlovi“ igrati. Ostao je uzdržan i kada su ga novinari uputili da će Srbija igrati sa Ganom, Nemačkom i Australijom.

Povezana vest:  Dragutinović: Vraćam se na teren za mesec i po dana

-Imate šanse, ali to je jaka grupa, izjednačena. Ali sve i jesu takve na ovom turniru. Baš zato je nezahvalno bilo šta prognozirati – istakao je Mojes, koji nije želeo ni da se upušta u prognoze krajnjeg ishoda turnira.

-Ovde ima mnogo zaista dobrih timova. Svi imaju kvalitet. A ko će biti prvak sveta? Ko to zna? Možda Engleska ili Holandija – naveo je Mojes.

Povezana vest:  Anćeloti: Posle Reala završavam karijeru