tjeri_anri_francuskaSP JUŽNA AFRIKA

 

Francuski selektor nezadovoljan, urugvajski zadovoljan

 

Selektori Francuske i Urugvaja, kao i igrači, prokomentarisali su nastupe svojih reprezentacija u 1. kolu grupe A Mundijala u Južnoafričkoj Republici. (0-0).

-Nedostajao nam je zadnji pas. Oni su bili čvrsti u odbrani, a mi nismo uspeli da pronašemo rešenja za postizanje gola. Također smo morali da pazimo na kontranapad – rekao je posle remija francuski selektor Domenek, uz dodatak da su druge dve ekipe grupe A (Južnoafrička Republika i Meksiko) sada u prednosti zbog postignutog gola u međusobnom susretu(1-1).

Povezana vest:  Simo Krunić novi trener Inđije

-Zaista smo želeli da osvojimo tri boda, ali nismo uspeli. Međutim, ponosan sam na tim. Mislim da smo odigrali dobro. Bila je to tek prva utakmica i imamo samopouzdanja uoči predstojećih mečeva. Mislim da smo zaslužili pobedu. Osim slobodnih udaraca, zaista Urugvaj nam nije ozbiljnije zapretio – izjavio je levi bek reprezentacije Patrik Evra, čija ekipa nije uspela da iskoristi igračku nadmoć na terenu od 81. Minuta kada je zbog drugog žutog kartona isključenje Nikolasa Lodeira.

Nikolas_Anjelka_dijego_LuganoSelektor urugvajske reprezentacije Oskar Tabarez za razliku od svog francuskog kolege Rajmonda Domeneka bio je zadovoljan rezultatom međusobnog dvoboja u 1. kolu Mundijala.

Povezana vest:  Real želi Vidića za 35 miliona

-Kada uzmete u obzir istoriju francuske reprezentacije, kao i činjenicu da su imali više prilika od nas, tada sam zadovoljan remijem i mislim da smo ga zaslužili – komentarisao je ishod meča Tabarez.

-Bila je to teška utakmica, kao što smo i očekivali. Možemo da budemo zadovoljni rezultatom, ali ne i našom igrom jer smo igrali potpuno drugačije nego li sam to želio. Sada su sve ekipe u istoj poziciji kao i uoči početka SP-a i sledeća utakmica protiv Južne Afrike (16. juna) za nas će biti jako važna – zaključio je urugvajski selektor.

Povezana vest:  Partizan nerešeno sa Dnjeprom pred povratak iz Antalije

Svestan siromaštva koje je ponudila utamkica je i Dijego Forlan, najveća zvezda urugvajske reprezentacije.

-Nijedna ekipa nije imala puno prilika. Ni jedni ni drugi nismo bili spremni na rizik. Bilo je dosta komplikovano, ali mislim da smo na kraju u svemu bili izjednačeni – rekao je napadač madridskog Atletila posle okršaja na stadionu Green Point u Cape Townu.