U nedelju sa početkom u 12 časova na terenu OŠ Učitelj Tasa u Nišu biće održan finalni turnir u malom fudbalu Neymar Jr’s Five (Nejmarovih pet) koji se pored Srbije organizuje u još 42 zemlje širom sveta. Na turniru u Nišu nastupiće najboljih 16 timova iz cele Srbije koji su svoje mesto u finalu izborili kroz kvalifikacione turnire u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Pobednik finalnog turnira predstavljaće Srbiju na svetskom finalu koje se u julu održava u Brazilu.

Nakon skoro 200 odigranih utakmica, na kojima je nastupilo 45 timova, i preko 400 golova postignutih na kvalifikacionim turnirima u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu na red je došlo veliko finale Neymar Jr’s Five turnira u Srbiji. Turnir u malom fudbalu koji je osmislio jedan od najboljih igrača sveta Brazilac Nejmar da Silva, a koji organizuje uz podršku Red Bulla, igra se po specifičnim pravilima gde utakmice traju po 10 minuta, ekipe igraju 5 na 5, a nakon svakog postignutog gola ekipa izbacuje po jednog protivničkog igrača. Ovo pravilo igru čini veoma zanimljivom jer timovi moraju da budu i tehnički i taktički spremni. Cilj je jednostavan, nadigraj ih sve i očisti protivnike sa terena, a nagrada je ostvarenje sna svakog igrača da predstavlja svoju zemlju na svetskom finalu koje će se održati u julu mesecu u Nejmarovom fudbalskom centru u Sao Paulu u Brazilu.

Povezana vest:  Pomirili se Manćini i Mojes, uskoro odlaze na pivo

Na finalnom turniru u Nišu, koji se održava u nedelju 15. maja na terenu OŠ Učitelj Tasa sa početkom u 12 časova, nastupiće 16 najboljih timova, po četiri iz svakog grada. Pobednici četiri kvalifikaciona turnira biće nosioci grupa dok će se raspored ostalih timova određivati žrebom. Prva faza se igra po grupama gde će se ekipe boriti za jedno od dva mesta u svojoj grupi i prolaz u četvrtinu finala gde će se utakmice odigravati po eliminacionom sistemu.

Povezana vest:  Stevanović: Pokazali smo karakter kad je najteže

Na turnirima po gradovima viđene su sjajne utakmice, a iako se verovalo da će ekipa koja prva postigne gol imati značaju prednost i da će sa lakoćom očistiti celu protivničku ekipu sa terena to se nije obistinilo. Samo je 21 utakmica završena pre isteka regularnog vremena što dovoljno govori o borbenosti igrača i nakon primljenog gola.

Povezana vest:  Paunović: Plaman u osminu finala SP je dostižan

Jedno je sigurno, ljubitelje fudbala u Nišu očekuje pet sati najboljeg malog fudbala, a ulaz za gledaoce je slobodan.