maludaSP JUŽNA AFRIKA

 

Maluda: Selektor bira tim i moram to da prihvatim

 

Čelzijev ofnzivni vezni igrač FlorE Maluda mirno je prihvatio činjenicu da je izostao iz prve postave Francuske u meču 1. Kola grupe A Mundijala protiv Urugvaja, iako ga je tamošnja javnost očekivala među prvih 11.

Maluda je ušao u igru tek u 75. minutu umesto Gurkufa, ali ni njegov ulazak nije ništa bitno promenio u sterilnim napadačkim akcijama “tricolora“, pa je susret završen bez golova.

Povezana vest:  Barselona torpedovala Hetafe - 6:1

-Ništa strašno što nisam igrao od početka. Selektor se odlučio na varijantu s dva defenzivna vezna igrača. To je njegov izbor kojeg moramo da prihvatimo – izjavio je Maluda posle utakmice.

Na poslednjem treningu francuske reprezentacije uoči utakmice, kapiten Patrik Evra ukorio je Maludu zbog agresivnosti. Selektor Rajmond Domenek je zapretio prekidom treninga. Ali, i Maluda i Domenek tvrde da to nije razlog zbog kojeg Maluda nije zaigrao od početka.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, GRUPA A, Fudbalski savez Francuske osnovan 1919

-Napravio sam dve greške na tom treningu. Jeste, bilo je nervoze. Ali, to nije razlog mog neigranja od starta – kaže Maluda.

-U skladu s profilom utakmice i protivnika slažem ekipu. Abu Diabi je pokazivao da je u dobrom tonusu i ofanzivno i defenzivno. Uostalom, on nije podbacio – dodao je Domenek.