aleksis_sancez_venecuela

COPA AMERICA 2011

Venezuela prvi put u polufinalu

 

Reprezentacija Venezuele poslednji je polufinalista Kopa Amerike u Argentini, a plasman među četiri najbolje reprezentacije izborila je 2:1 pobedom nad Čileom.

Iako je Čile u susret na Estadio del Bisentenariu u San Huanu ušao sa statusom favorita predvođen potencijalnim Barseloninim igračem Aleksisom Sančezom, Venezuela se kvalitetno postavila i sa četiri promene u odnosu na prethodnu utakmicu sa Paragvajem (3:3) svojim protivnicima stvarala puno glavobolje.

Povezana vest:  Novi lični rekord Amele Terzić

Otvarajući gol na susretu postigao je u 35. minuti Osvaldo Vizkarondo koji je iskoristio sjajno ubacivanje Huana Aranga nakon slobodnog udarca i snažnim udarcem glavom savladao Klaudija Brava. Sa vođstvom Venezuele otišlo se na poluvreme, a u nastavku su Čileanci konsolidovali redove i opasno pretili. Tako je nakon nešto više od desetak minuta nastavka Humberto Suazo pogodio prečku, a par minuta kasnije okvir se ponovo tresao nakon udarca Jorgea Valdivije.

Povezana vest:  Vujošević: Šoškić ili Vukotić

Čile je ipak uspeo da izjednači u 70. minuti, a strelac je bio Suazo lepim udarcem pod prečku posle asistencije Sančeza. Konačnih 2-1 za prvo polufinale Venezuele u istoriji na Kopa Amerike postavio je Gabriel Čičero u 80. minuti nakon nespretne reakcije čileanskog golmana. Naime, Bravo nije uspeo da raščisti jedno ubacivanje iz slobodnog udarca pred golom i ukroti loptu, a odbijenu loptu je Čičero spretno “uneo” u gol.

Povezana vest:  Partizan gostuje Voždovcu, Zvezda protiv Mladosti

U polufinalu će Venezuela igrati protiv Paragvaja, dok drugi polufinalni par čine Peru i Urugvaj.

Copa America, četvrtfinale:

Paragvaj – Brazil 2-0, 0-0, 0-0

Čile – Venezuela 1-2 (Suazo 70 / Vizćarondo 35, Cicero 80)