paragvaj_cetvrtfinale

COPA AMERICA 2011

Posle Argentine na penale ispao i Brazil

 

Posle četiri promašaja sa bele tačke od takmičenja u Kopa Americi se oprostila i fudbalska reprezentacija Brazila. Paragvaj je sa konačnih 2-0, posle izvođenja penala, bio bolji u tom četvrtfinalnom susretu.

Posle domaćina Argentine tako je u ovoj fazi takmičenja zaustavljen i drugi veliki favorit Brazil i to na isti način. Brazilci su se u pravom smislu reči obrukali u izvođenju jedanaesteraca jer su promašili sva četiri udarca. Elano, Tiago Silva i Fred nisu uspeli da pogode ni okvir gola, dok je udarac Andre Santosa odbranio paragvajski golman Vilar.

Povezana vest:  Čačanin Saša Jović krenuo u Kejptaun

Sa druge strane precizni su bili Estigaribia i Riveros što je bilo dovoljno Paragvaju za konačnu pobedu od 2:0. Utakmica je posle 120 minuta završila bez pogodaka.

Do jedanaesteraca se Paragvaj provukao – odbranom. Stegli su obruč oko svog gola i nadali se da će Brazil prokockati sve svoje prilike što se upravo i dogodilo. U prvom delu su Nejmar i Pato imali odlične prilike. U nastavku je opet prvi zapretio Nejmar, pa je Ganso pogodio stativu, a pred kraj utakmice je Fred pucao glavom, ali je sa same golmanske linije pogodak sprečio Bareto.

Povezana vest:  UEFA pozdravila borbu Grčke proiv nameštanja utakmica

I u produžecima se nastavila inicijativa Brazila, ali po njihovu nesreću i propuštanje prilika. Na kraju su pukli živci i igračima, pa su nakon velike gužve i guranja crvene kartone zaradili Lukaš Leiva i Alkaraz.

Copa America, četvrtfinale:

Paragvaj – Brazil 2-0, 0-0, 0-0