pazziniSP JUŽNA AFRIKA

Pacini: Ućutkajte vuvuzele!

 

Napadač Sampdorije Đampaolo Pacini uputio je medijski apel organizatorima Svetskog fudbalskog prvenstva na kome se nalazi kao član italijanske reprezentacije. „Ućutkajte vuvuzele“, insistira on.

Navijački rekvizit koji se tokom svih 90 minuta „glasa“ slonovskom rikom uz gotovo 130 decibela već je posle uvodnih utakmica južnoafričkog Mundijala postao simbol navijanja što se nekim dopada, dok druge, poput Pacinija, iritira do krajnjih granica.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Četvorica fudbalera Severne Koreje pojavila se na treningu

-Zabrinjavaju me vuvuzele. Tokom jučerašnjeg treninga trojica su duvali u njih i bilo je nesnosno. Strah me šta će se dogoditi kada ih na utakmici bude 30.000. Saigrači su mi rekli da je tokom Konfederacijskog kupa prošle godine buka bila paklena. Možda se tako ne čini, ali fudbalski teren je poput pijace pune ljudi koji viču važna uputstva, a da ne spominjem sudijsku pištalju. – rekao je Pacini.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Nerešeno na poluvremenu – Srbija – Australija, Nemačka - Gana

-Bude li sve to nadglasano vuvuzelama, onda nastaje problem. Moraćemo da budemo više koncentrisani – kaže Pacini.

Italija se nalazi u  grupi F gde će prvu utakmicu protiv Paragvaja igrati u ponedeljak, posle čega će se susresti s reprezentacijama Novog Zelanda i Slovačke.