Fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović rekao je da je zadovoljan kako je posle velike pauze odigrao drugi deo sezone i da očekuje da sledeće i on i njegov klub budu još bolji.

-Nažalost, nismo mogli do titule… Osvojili smo Kup, još nije rešeno na kom ćemo mestu završiti u prvenstvu, ali smatram da je sezona dobro odradjena. Zadovoljan sam i kako se igralo u Evropi, uzeli smo devet bodova, što se do sada nije dešavalo, ali nismo prošli dalje – rekao je Mihajlović novinarima.

Partizan je imao turbulentnu sezonu, pošto je, izmedju ostalog, u jednom trenutku zaostajao i 32 boda za „večitim“ rivalom Crvenom zvezdom. Crno-beli su u Ligi Evropa bili dobri, imali šansu da prodju u eliminacionu fazu. Osvojili su srpski Kup, a u Super ligi se bore za drugo mesto.

Povezana vest:  Real bez Ronalda i Bejla protiv Espanjola

Mihajlović je sezonu počeo u Radu, nakon samog početka prešao je u Partizan, ali je pravo da nastupa za crno-bele stekao tek u drugom delu. Kada je počeo da igra, istakao se više od svih i zaslužio da se nadje u idealnoj postavi prvenstva, u kojoj je jedini predstavnik Partizana. Za to je zahvalio saigračima.

-To bez njih ne bi bilo moguće. Tim ne čini pojedinac, već svi zajedno. Mogu da izrazim zadovoljstvo što sam izabran, jer sam pre šest meseci bio u velikom problemu, nisam igrao. Ovo je samo pokazatelj da idem u pravom smeru, da ovako treba da nastavim i zaista ću se truditi da opet budem na istom mestu – kazao je Mihajlović.

Povezana vest:  Ubedljive pobede Bajerna, Dortmunda i Lajpciga

Nagrada za dobre igre stigla je od novog selektora reprezentacije Srbije Slavoljuba Muslina, koji ga je pozvao u nacionalni tim za prijateljske utakmice. Mihajlović je istakao da se nada da će na tom okupljanju pokazati da zaslužuje da bude deo tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

-To je još jedan dokaz da idem u jako dobrom pravcu. Zaista, za mene bi bila velika stvar samo da provedem 15 dana sa reprezentacijom, a da ne odigram ni utakmicu. Jer, velika je stvar biti medju svim tim igračima koji igraju na visokom nivou – kazao je ovaj 20-godišnji krilni fudbaler.

Posle reprezentativnog okupljanja počeće priprema Partizana za kvalifikacije za Ligu Evropa, a Mihajlović je rekao da ekipa treba dobro da se odmori, a potom i spremi za te napore.

Povezana vest:  Karlo Anćeloti: Želim na klupu engleske reprezentacije

-Treba dobro da se odmorimo i pripremimo za novu sezonu. Klubu bi mnogo značilo kada bismo se plasirali u grupnu fazu Lige Evropa – istakao je Mihajlović.

Mihajlović je za Partizan odigrao 13 utakmica i postigao je četiri gola. Pored toga, istakao se i asistencijama, a u prolećnom delu prvenstva bio je ubedljivo najbolji igrač svog kluba.