UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA GRUPA E

Roma u Rumuniji traži prolaz u osminu finala

 

Fudbaleri Rome sutra igraju u gostima protiv rumunskog Kluža u poslednjem kolu E grupe Lige šampiona, a samo u slučaju poraza italijanski tim neće se plasirati u osminu finala kontinentalnog takmičenja.

-Čeka nas nezgodna utakmica u Rumuniji, pogotovo što nam od toga zavisi plasman u sledeću fazu takmičenja. Ako se plasiramo u osminu finala ispunićemo jedan od ciljeva koje smo postavili na početku sezone – rekao je Toti italijanskim medijima.

Povezana vest:  DR Kongo posle preokreta pobedio i otišao u polufinale KAN

Roma je druga na tabeli E grupe sa devet bodova, tri više od švajcarskog Bazela koji gostuje kod prvoplasiranog Bajerna u Minhenu. Ukoliko Kluž savlada Romu, a Bazel pobedi Bajern, švajcarska ekipa proći će osminu finala jer ima bolju gol-razliku u međusobnim duelima sa Rimljanima.

Prema najavama iz Minhena, na golu Bajerna sutra će biti rezervista Tomas Kraft, umesto standardnog Hansa Jerga-Buta.

Povezana vest:  Menadžeru Seltika Lenonu poslata paket-bomba

-Oduševljen sam što ću ponovo dobiti priliku da zaigram. To će biti moja velika šansa da dokažem da mogu češće da budem u ekipi – kazao je Kraft.

U prvom duelu Bazela i Bajerna pobedila je nemačka ekipa golom Bastijana Švajnštajgera u poslednjim trenucima utakmice. Obe utakmica E grupe igraju se sutra od 20.45.