aleksandar_kristic_decembarKristić više nije trener Crvene zvezde

 

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je odlučio da prekine saradnju sa trenerom Aleksandrom Kristićem.

-Kada je Aleksandar Kristić, posle ostavke Ratka Dostanića, preuzeo prvi tim Crvene zvezde, postigli smo dogovor da po završetku jesenjeg dela sezone razgovaramo o daljoj saradnji. Posle analize prvog dela sezone koja je urađena, Crvena zvezda i Kristić su postigli dogovor da se saradnja ne nastavi – navodi se u saopštenju crveno-belih.

Povezana vest:  Murinjo donirao trofej FIFA za Fondaciju Robson

Kristić je na klupu Zvezde došao letos, posle eliminacije od Slovana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

-Trebalo je mnogo upornosti i truda da se igračima vrati samopouzdanje. Velikim klubovima kakva je Crvena zvezda plasman u Evropu tokom leta odredi jesenji deo sezone. Zato je ova jesen bila veoma teška za klub kako zbog pritiska javnosti, tako i zbog pritisaka druge vrste kojima je Zvezda bila izložena. U takvoj situaciji, Kristić je radio najbolje što je mogao i postigao je dobre rezultate – istakao je beogradski klub.

Povezana vest:  Nenad Tomović prešao u Fiorentinu

Crveno-beli su jesenji deo Super lige završili na drugom mestu sa pet bodova manje od Partizana.

-Bez obzira na sve što je postignuto, Crvena zvezda i Aleksandar Kristić su zajednički konstatovali da dalja saradnja ipak nije moguća i da je najbolje za obe strane da bude prekinuta. Ovaj predlog biće upućen Upravnom odboru Kluba koji će o njemu raspravljati na prvoj narednoj sednici – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Milojević: Verovali smo i vratili Zvezdu gde pripada

Kristić će ostati da radi u klubu, a Crvena zvezda će u narednom periodu saopštiti ime novog trenera.