GabrielHeinzeSP JUŽNA AFRIKA, Grupa B

Hajnce doneo pobedu Argentini nad Nigerijom

 

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je danas Nigeriju sa 1:0 u prvom kolu Grupe B Svetskog prevnstva u Južnoj Africi.

Strelac jedinog gola na utakmici u Port Elizabetu bio je Gabrijel Hajnce u šestom minutu.

Argentina posle ove utakmice zauzima drugo mesto u Grupi B, pošto je Južna Koreja ranije danas pobedila Grčku sa 2:0 i druga je zbog bolje gol-razlike.

Utakmica je bila otvorena, sa mnogo šansi, koje je uglavnom imala Argentina.

„Gaučosi“ su od početka napadali, ali je prvu šansu imala Nigerija, kada je u drugom minutu Činedu Ogbuke Obasi prodro do šesnaesterca, ali je slabo šutirao.

Povezana vest:  UEFA se distancirala od Cvancigera

U četvrtom minutu Lionel Mesi učestvovao je u prvoj od nekoliko izuzetnih prilika. On je prošao kroz skoro celu odbranu Nigerije, ušao u šesnaesterac i kroz trojicu igrača dodao loptu po zemlji do Gonsala Iguaina, koji je sa pet metara šutirao pored gola.

Samo minut kasnije, Huan Sebastijan Veron izveo je korner, a Hajnce je potpuno sam i neometan glavom u padu prosledio loptu u mrežu golmana Vinsenta Enjeme.

Golman Nigerije proglašen je posle utakmice za najboljeg igrača susreta, jer je odbranio nekoliko „stopostotnih“ šansi.

U prvom poluvremenu zaustavio je Iguaina, koji je u 21. minutu izbio sam pred njega u šesnaestercu, a u 37. i Mesijev sa ivice kaznenog prostora.

Povezana vest:  Mauro Boseli prešao na pozajmicu u Đenovu

Argentina je uspela da se oslobodi pritiska i nekoliko puta je uspevala da probije odbranu južnoameričke selekcije, ali nisu imali dovoljno koncentracije da postignu gol.

Argentina je nastavila da stvara šanse u drugom poluvremenu.

Prva izgledna desila se u 65. minutu. Karlos Teves poveo je kontranapad svoja četiri igrača protiv dvojice Nigerijaca, došao do leve strane šesnaesterca, prosledio loptu na desnu do Mesija, koji se namestio i šutnuo loptu koja je prošla tik pored stative drugog ugla.

Minut kasnije, Iguain je ponovo iz blizine šutirao pravo u Enjemu.

Nigerija je najbolju priliku imala u 70. minutu, kada je Taje Taivo sa leve ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla tik pored stative suprotnog ugla.

Povezana vest:  Barselona pobedila Viljareal golom Sandra

Mesi je neumorno mučio nigerijsku odbranu, a u 81. minutu je ponovo došao u šansu, kada se probio u šesnaesterac, ali je slabo šutirao.

Argentina: Serhio Romero, Martin Demikelis, Gabrijel Hajnce, Valter Samjuel, Anhel Di Marija (Burdiso, 85), Honas Gutijeres, Havijer Maskerano, Huan Sebastijan Veron (Rodriges, 74), Gonsalo Iguain (Milito, 79), Lionel Mesi, Karlos Teves.

Nigerija: Vinsent Enjeama, Čidi Odija, Danijel Olusola Šitu, Taje Ismaila Taivo (Uče, 75), Džozef Jobo, Dikson Etuhu, Lukman Haruna, Sani Kaita, Činedu Obasi (Odemvingi, 60), Viktor Nsofor Obina (Martins, 52), Jakubu.