zoran_lakovic_gensek_FSSSP JUŽNA AFRIKA

Laković: Novinari deo stručnog štaba reprezentacije na SP

 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković izjavio je danas da su novinari deo stručnog štaba srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu i izrazio uverenje da će se njihov sukob sa pojedinim zvaničnicima FŠ rešiti na obostrano zadovoljstvo.

Sukobe na relaciji novinari i funkcioneri FŠ izazvalo je neočekivano zatvaranje „orlova“ za medije po dolasku u Južnu Afriku. Prvi veći sukob izbio je juče kada je komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov zabranio novinarima da razgovaraju sa igračima van prostorije u kojoj se održavala konferencija za novinare.

Povezana vest:  Zakarljuka poginuo u saobraćajnoj nesreći

-FSS godinama izuzetnu saradnju sa medijima koji su deo našeg stručnog štaba. Možda je bilo malo neuobičajeno za nas, ali pokušali smo da igračima do prve utakmice obezbedimo potpuni mir dok se svi malo ne uigramo i oko transporta i oko obezbeđenja – kazao je Laković srpskim izveštačima u Pretoriji i pokušao da smiri tenziju.

-Znam da ste (novinari) imali nesporazum sa Mirkovim, ali razgovarali smo sa njim o tome. Mirkov svoj posao obavlja maksimalno savesno, on je i pravio procenu bezbednosne situacije ovde. Verujem da će sve biti u redu – naveo je Laković.

Povezana vest:  Kapelo pozvao Denisova, izostavljeni Aršavin i Pogrebnjak

Duel predstavnika medija sa Mirkovim, prema rečima Lakovića, neće zato imati dalekosežne posledice, niti uticati na atmosferu u srpskom timu.

-Atmosfera u ekipi je sjajna, a momci su divni i nemamo nikakvih problema – rekao je Laković na stadionu Loftus Versfeld gde će Srbija sutra od 16 sati igrati sa Ganom prvu utakmicu u Grupi D.

Povezana vest:  Prandeli: Razmišljam da vratim Kasana i Totija

Stadion bi trebalo da bude pun, pošto je, kako je rekao Laković, do danas prodato oko 41.000 ulaznica. Kapacitet objekta u Pretoriji tokom Mundijala iznosi 42.848 mesta.

-Obišli smo sve stadione još ranije i mislim da možemo da budemo zadovoljni ovim što smo videli danas u odnosu na našu prethodnu posetu. Sve je urađeno možda u poslednjem trenutku, ali je osveženo i zadovoljavajuće – kazao je generalni sekretar FSS.