dragan_gorica_otvaranjeBesplatan ulaz na najveći piknik u gradu!

Prvi jedinstveni Beogradski festival hrane i pića

 

Posle Njujorka, Londona, Praga, Melburna, Singapura, Dubaija i brojnih drugih svetskih metropola, i Beograd je dobio prvi festival hrane i pića, po ugledu na Taste of London, najveći svetski festival ove vrste. Na Kalemegdanskoj tvrđavi 12. i 13. juna, posetioci imaju priliku da probaju kulinarske specijalitete najboljih, najposećenijih i najpoznatijih restorana Beograda i da uživaju u potpuno novom, gurmansko-hedonističkom doživljaju za sva čula. Ulaz na najveći piknik u gradu je besplatan za sve posetioce!

 

Dvodnevni Festival otvorio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković. Oba dana vikenda, program Festivala odvija se od 12.00 do 20.00 sati, kada se predstavljaju različiti proizvođači hrane i pića, catering servisi, poslastičari, podrumi vina i drugi učesnici koji su se potrudili da ova dva dana budu rezervisana za apsolutno uživanje. Brojni posetioci prepustili su se gastronomskim čarolijama, ali i raznovrsnom muzičkom programu sa popularnim DJ-evima i mnogobrojnim izvođačima. Festival su posetile i VIP zvanice, koje su se takođe oprobale u pripremanju specijaliteta za sve prisutne.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Šangajska princeza" kineske književnice Danjan Čen

 

sajam_hrane_i_picaZa ljubitelje fudbala, u nedelju je obezbeđen direktan prenos utakmice Srbija – Gana, na specijalno pripremljenim LED ekranima, pa su tako spojeni vrhunska hrana, piće i najvažnija sporedna stvar na svetu.

 

Festival ima i društveno-odgovorni karakter, jer promoviše pravilno odlaganje i recikliranje ostataka ambalaže koja se koristi, a sva hrana koja preostane sa Festivala biće donirana u Banku hrane.

Povezana vest:  Poznate radske face najavile deseti teniski turnir poznatih

 

Beogradski festival hrane i pića dobio je status zvanične gradske manifestacije i podršku od Turističke Organizacije Beograd, Beogradske Tvrđave,  Ministarstva ekonomije i turizma, Ministarstva trgovine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Kabineta potpredsednika Vlade za evropske integracije – Grupa za održivi razvoj, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Privredne komore Srbije.

 

Oficijelni sponzori prvog Beogradskog festivala hrane i pića su KBC Banka, Carlsberg, Aqua Ultima, Victoria Group, Mercedes Benz i Voda Bistrica, a među komercijalnim sponzorima su i Bambi, Zepter, Delta Agrar, Foodland, Centroproizvod i Nestle.

Povezana vest:  Majstor destiler, Jeff Arnett, otkrio tajne najprodavanijeg viskija na svetu

 

Za sve ljubitelje hrane i pića, na festivalu su se predstavili Zira restoran, Amatti, Zaplet, Trpeza,  Ikki sushi bar, restoran Đorđe, Šeher, Gyros Byron food, Fish n’ Barr, poslastičarnica Mama’s Buscuit house, pekara Toma, Strawberry fields, Cocktail bar – Soho Bar, kao i Moet, vinoteke Amarone, Alleanza uvoznik vrhunskih toskanskih vina, vinarija Vipava, Podrum Radovanović.

Jedan od promotera festivala hrane i pića u Engleskoj je i najpoznatiji svetski kuvar Jamie Oliver, koji je na samom festivalu promovisao čuveni LUNCH PROJECT (zdrava ishrana za osnovce i srednjoškolce), koji je izazvao pravu revoluciju.