Fudbaler Mančester Sitija Serhio Aguero rekao je da dolazak Pepa Gvradiole u taj klub staviti veliki pritisak na igrače, ali da i pored toga očekuje još veći uspeh u Ligi šampiona.

Gvardiola od 1. jula naslediti Čileanca Manuela Pelegrinija i preuzeti klupu Mančester Sitija, posle isteka saradnje sa minhenskim Bajernom.

-Lionel Mesi, ali i dosta fudbalera, rekao mi je da Gvardiola ima pravi odnos sa igračima. Mislim da će njegov dolazak staviti veliki pritisak na nas i to nam je potrebno. To je normalno za klub koji dovodi vrhunske igrače i trenera – rekao je Aguero, a prenosi Skaj Sport.

Povezana vest:  Umro Jan Popluhar, najbolji slovački fudbaler u 20. veku

Najbolji strelac „građana“ dodao je da očekuje kratak period prilagođavanja španskog stručnjaka na Premijer ligu.

-Pep odlučuje kakav stil ćemo negovati, najbitnije je da napredujemo kao tim. Znamo da imamo veliki tim, ali je potrebno da još uči u Ligi šampiona. Nismo bili na nivou da osvojimo trofej prvaka Evrope, ali sada će se stvari promeniti – rekao je Argentinac.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, U utorak prva utakmica šesnaestine finala kupa Srbije

Mančester Siti je ove sezone zauzeo tek četvrto mesto u Premijer ligi, dok je u Ligi šampiona napravio najveći uspeh u istoriji kluba kada je eliminisan u polufinalu madridskog Reala.