Evropska fudbalska unija (Uefa) izabraće novog predsednika 14. septembra u Atini, rekao je danas privremeni generalni sekretar te organizacije Teodor Teodoridis.

Dosadašnji predsednik Uefe Mišel Platini suspendovan je na šest godina pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara od tadašnjeg predsednika Fife Sepa Blatera za konsultantske poslove koje je obavljao za svetsku kuću fudbala. Sud za sportku arbitražu u Lozani odbio je ovog meseca Platinijevu žalbu na suspenziju, ali je ipak umanjio na četiri godine. Kako je saopšteno, novi predsednik će završiti Platinijev mandat, koji traje do marta 2019. godine i postati potpredsednik Fife.

Povezana vest:  Partizan bolji od Torshavna i u revanšu

Za posao predsednika Uefe zainteresovani su Španac Anhel Marija Viljar, Majkl van Prag iz Holandije i predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Aleksander Čeferin. Teodoridis je rekao da je Van Prag na današnjem sastanku izvršnog odbora „izrazio nameru“ da se kandiduje. Rok za podnošenje kandidatura je 20. jul, dodao je Teodoridis, koji je potencijalni kandidat. Novog predsednika biraće 55 članica Uefe.

Povezana vest:  Mihajlović kandidat za klupu Mančester Sitija?