Alex-Ferguson_2

Ferguson slavi i dovodi Snajdera

-Znajući svoje igrače, sigurno će osvojiti taj jedan bod, nema sumnje u to – izjavio je menadžer Mančester Junajteda, nakon pobede protiv Čelsija kojom su njegovi fudbaleri došli korak do naslova prvaka.

Junajted je od samog početka vodio 2:0, a da završnica ipak bude neizvesna pobrinuo se Frenk Lampard pogotkom u 68. minuti.

-Stalno to radimo, hodamo po žici. A mogli smo dati šest golova u drugom poluvremenu. Imali smo puno prilika,ali očekivali smo tešku utakmicu i dobili smo tešku utakmicu. Ali, igrali smo briljantno, a početak je bio sjajan. Pomogli su nam i navijači, posebno u zadnjih 10-15 minuta, bili su fantastični – dodao je Ferguson čija ekipa je stigla korak do svog 19. naslova u istoriji.

Povezana vest:  Ibrahimović građanima Malmea rezervisao trg za utakmicu s PSŽ-om

Ukoliko napravi i taj završni korak, odvojiće se na vrhu od Liverpula koji je osvojio 18 engleskih naslova.

-Čudesno je osvojiti 19 naslova i biti najbolji u engleskoj istoriji po tom kriteriju. Onog trenutka kad smo osvojili naslov 1993., vrata su nam se otvorila i došli smo do neverovatnog poduhvata.

Pre te 1993. Junajted je čekao naslov 26 godina, ali pod Fergusonovim vođstvom je 11 puta podizao trofej, a učiniće to i 12. put ako u iduća dva kola, protiv Blekburna ili Blekpula, osvoji samo jedan bod ili ako Čelsi kiksa u jednoj od preostalih utakmica.

Povezana vest:  Partizan bez plasmana u grupnu fazu Lige šampiona

-Ići ćemo već u Blekburn po bod. Znamo da se bori za ostanak, kao i Blekpul, tako da ih moramo 100 posto respektovati. Susedi su nam i ne želim im ispadanje, ali moramo obaviti posao -zaključio je škotski stručnjak.

Ali ne spava Ferguson na lovorikama, nego već radi na jačanju ekipe. Prvi na spisku želja je Interov holandski veznjak Vesli Snajder. Transfer bi se trebao kretati oko 35 miliona evra. Snajderova primanja u Interu kreću se oko 200 hiljada evra nedeljno.

Povezana vest:  Kosanović: Novi Pazar pokazao karakter protiv Borca

-Sve je na vlasnicima kluba. Ferguson želi Snajdera, trebaće samo dogovoriti platu – rekao je Daily Mailu izvor upoznat sa željom škotskog menadžera.

Ferguson u Snajderu (26) vidi izvrsnu dugoročnu zamenu za Pola Skolesa, veterana koji bi već ovoga leta mogao otići u penziju.