Prodor trkaca Kristijana Zabunovica

Potop Zemunaca

Kraljevačke Krune su u slavile ubedljivu pobedu u gostima, deklasiravši zemunske Gorštake rezultatom 0:47 (0:15, 0:13, 0:6, 0:13).

U četvrtom kolu divizije Jug nacionalnog prvenstva u američkom fudbalu, tim Kraljevo Royal Crowns je u nedelju 08. maja gostovao domaćim Zemun Highlanders-ima. Na terenu OŠ „Sutjeska“, tačno u podne, počela je ova utakmica po veoma teškim uslovima. Jak pljusak je pratio aktere ovog meča tokom celog susreta. Malobrojni gledaoci imali su priliku da gledaju susret dve ekipe po veoma klizavom terenu što je donekle smanjilo efikasnost oba tima, ali ne i atraktivnost. Ovakve meteorološke neprilike su smanjile igru pasom kod obe ekipe, tako da su se napadi uglavnom odvijali po zemlji, tj. trčanjem. Ipak i ovakvo nevreme nije sprečilo goste iz Kraljeva da upišu još jednu ubedljivu pobedu ove sezone.

Obaranje Ivana Beloice

Već na samom početku susreta Džeremi Braun (Jeremy Brown) je vratio pant Gorštaka za 70 jardi u njihovu endzonu, donevši Krunama 6 poena i prvo vođstvo na utakmici. U nastavku susreta napad Kraljevčana je uglavnom sjajnim trčanjima raningbekova Kristijana Zabunovića i Petra Denića osvajao teren i približavao se endzoni domaćina. Ipak realizaciju poena je sprovodio kvorterbek Strahinja Stepović, postigavši tri tačdauna trčanjem i dva pasom, oba puta upućena vajdrsiveru Džeremiju Braunu (Jeremy Brown). Odbrana Gorštaka je imala nekoliko dobrih prodora ka kvorterbeku Kruna, ali ipak ništa značajnije domaći defanzivci nisu uspeli da urade na ovoj utakmici.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPERLIGA: Napad Kruna na Pantere

Sa druge strane odbrana Kruna je dominirala na terenu, opet se istakao mladi DE Ivan Beloica, kako po broju obaranja, tako i tehnički savršenim prodorima i velikom pritisku koji je pravio na kvorterbeku Gorštaka. Najiskusniji igrač Kruna, DE Josh Hepner je isforsirao safety, što su bili i jedini poeni koje je odbrana postigla na ovom susretu. Za MVP kraljevačkog tima je izabran Markus Vajč (Marcus Wyche). Ovaj igrač je na ovom susretu promenio svoju standardnu poziciju enda u defanzivnoj liniji i igrao je na poziciji lajnbekera, gde se pokazao odlično, pokrivajući kako sredinu, tako i kontejn svog tima. Veliki broj uspešnih i atraktivnih obaranja je sigurno doprineo odluci glavnog trenera da amerikanac dobije MVP zvanje, ali i postignuti poeni na samom kraju utakmicu, kada je Markus Vajč (Marcus Wyche) u napadu u ulozi trkača uneo loptu u endzonu Gorštaka i ujedno postigao poslednje poene na utakmici.

Povezana vest:  Promena u Mladenovcu, Stal menja Robersona

Nakon odigrane utakmice u Zemunu, trener Kruna Goran Seničić komentariše: „I pored toga što je utakmica igrana u lošim vremenskim uslovima , pljusak nije uticao na našu efikasnost u napadu. Raduje me što uspevamo da igramo i trčanjem i pasom balansirano.“

Narednu utakmicu Kraljevske Krune igraju protiv jagodinskih Kelta na Atletskom stadionu u Kraljevu 22. maja, sa početkom od 14 h.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPERLIGA, Veprovi u finalu, Krune bez daha

Semafor:

Zemun Gorštaci – Kraljevo Rojal krauns 0:47 (0:15, 0:13, 0:6, 0:13)

0:6 Džeremi Braun vraćanje panta 70 jardi.
0:13 Strahinja Stepović trčanje 4 jarde, Srđan Stefanović PAT.
0:15 sejfti Džoš Hepner.
0:21 Strahinja Stepović trčanje 3 jarde.
0:28 Strahinja Stepović trčanje 1 jard. Srđan Stefanović PAT.
0:34 Strahinja Stepović pas 30 jardi ka Džeremiju Braunu.
0:41 Strahinja Stepović pas 32 jarde ka Džeremiju Braunu, Srđan Stefanović PAT.
0:47 Markus Vajč trčanje 3 jarde.

Super liga Srbije, divizija Jug – TABELA – 08. Maj 2011.

Pozicija

Tim

Odigrano

Pobede

Porazi

Poeni

Kraljevo Royal Crowns

4

4

0

231:20

Jagodina Strawberry Celts

4

4

0

170:94

Mladenovac Forestlenders

4

2

2

89:117

Zemun Highlanders

4

2

2

56:101

Požarevac Outlows

4

0

4

58:146

Niš Imperatori

4

0

4

46:162