Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai postigao je het-trik u današnjoj pobedi svoje ekipe nad Borcem u Čačku od 5:1, u zaostaloj utakmici 32. kola Super lige. Meč je pre skoro mesec dana bio otkazan pošto je navijač Zvezde bio ubijen.

Novi šampion Srbije ovom pobedom je došao do pozitivnog učinka protiv Borca ove sezone, pošto je u regularnom delu prvenstva bilo 4:2 za Zvezdu i 1:1, dok su Čačani u kupu pobedili 5:1. Ekipe su nastupile u najjačim sastavima. Borac je prvi zapretio, Lazar Jovanović je izbio ispred golmana, ali je golman Zvezde Damir Kahriman sjajno odbranio.

Povezana vest:  Savo Milošević ostaje trener Partizana

Gosti su uzvratili i već u 10. minutu poveli. Luis Ibanjes je izveo slobodan udarac, a igrač Borca Mario Maslać je glavom probao da raščisti, ali je poslao loptu u svoj gol. Igrači oba tima zastali su za trenutak, pošto se mreža nije zatresla jer je pogodila unutrašnju šipku gola.

U 36. minutu bilo je 2:0. Katai je poslao loptu na desnu stranu do Marka Petkovića i ušao u šesnaesterac, a bek gostiju otišao je duboko na desnu stranu i vratio loptu do Kataija, koji je zakucao u mrežu i tako uvećao vodjstvo.

Povezana vest:  FK Vojvodina igra utakmice povodom 100. rođendana

U samoj završnici prvog poluvremena, Marko Grujić je poslao loptu u šesnaesterac, gde je Slavoljub Srnić spustio za Kataija, a on je zakucao u mrežu za 3:0.

U drugom poluvremenu igra se usporila, a Borac je smanjio u 74. minutu, kada je iskoristio grešku Zvezdine odbrane i iz šesnaesterca sa leve strane savladao Kahrimana.

Samo minut kasnije, Katai je iskoristio proigravanje Srdjana Plavšića i iz šesnaesterca savladao golmana Vladimira Bajića za 4:1.

Povezana vest:  Viljareal doveo Kamunjasa iz Osasune

U nadoknadi vremena Petar Orlandić je iskoristio grešku Bajića i postigao gol za 5:1.