milovan_rajevac_selektor_ganaSP JUŽNA AFRIKA

Sumnje u selektora Gane Miroslava Rajevca

 

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac pokušaće da predvodi ekipu do pobede protiv fudbalera Srbije, svoje postojbine, u prvom meču Grupe D Svetskog prvenstva i da očuva status heroja koji ima u afričkoj zemlji čije je igrače doveo na Mundijal.

Od kada su izvučeni parovi za Svetsko prvenstvo, postojala je bojazan da bi Rajevac, rođen u Čajetini, mogao da bude popustljiv prema fudbalerima Srbije, ali je on, kao selektor Gane, naglasio da će u tom meču biti profesionalac.

Povezana vest:  Injesta se raduje Fabregasovom dolasku u Barselonu

-Ima nekih sumnji da neću biti potpuno posvećen postizanju pobede protiv Srbije. To je potpuna glupost. Razumem tu strast, ali neka ti ljudi malo bolje razmisle i shvate da ja nisam došao ovde da ‘prodajem’ utakmice – rekao je Rajevac za međunarodni informativni sajt IANS.

U lokalnim afričkim medijima pojavila se i informacija da je vikendica Milovana Rajevca u Srbiji demolirana i insinuacije da je to deo taktike zastrašivanja pred utakmicu sa Ganom, ali je Rajevac to negirao.

Povezana vest:  Halilhodžić objavio spisak za Mundijal

I Fudbalski savez Gane podržao je svog trenera i saopštio da on svoj posao radi veoma profesionalno.

Slične priče o „prodavanju“ utakmice pojavile su se i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 1974. godine kada je ekipa Jugoslavije pobedila sa 9:0 tadašnji Zair koji je vodio jugoslovenski stručnjak Blagoja Vidinić.

Rajevac je treći srpski stručnjak koji predvodi reprezentaciju Gane. Od njega se očekuje da makar bude jednako uspešan kao njegov prethodnik Ratomir Dujković koji je ekipu te zemlje odveo među 16 najboljih timova u Nemačkoj 2006. godine.

Povezana vest:  Hodžson: Nadam se da Runi nije opterećen ulogom kapitena

Pored ekipa Srbije i Gane, u Grupi D takmiče se Nemačka i Australija.