matjaz_kek_slovenijaSP JUŽNA AFRIKA

Slovenački selektor hrabri igrače pred meč sa Alžirom

 

Selektor reprezentacije Slovenije Matjaž Kek danas je apelovao u Južnoj Africi na svoje fudbalere da zaborave prethodno učešće na Svetskom prvenstvu 2002. godine kada je Slovenija izgubila sve tri utakmice u grupi.

Dan pre utakmice koju će Slovenija u Grupi C igrati protiv Alžira, Kek je rekao da igrači ne treba da osećaju pritisak zbog toga što nijedna slovenačka ekipa nije uspela da pobedi na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  140. DERBI, Partizan - Zvezda – 140. večiti derbi

-Nema mesta za strah, igramo za ponos – rekao je Kek nakon što su njegovi fudbaleri obavili poslednji trening pred utakmicu sa Alžirom na stadionu Peter Mokaba.

Nijedan od 23 slovenačka fudbalera koji su došli u Južnu Afriku nije bio u sastavu 2002. godine kada je Slovenija izgubila od Španije, Južne Afrike i Paragvaja.

Povezana vest:  Arsenal odbio 30,5 miliona za Fabregasa

-Svako Svetsko prvenstvo je novi izazov i osećam da su moji igrači motivisani da odigraju što bolje – rekao je Kek koji je i sam nastupao za slovenačku reprezentaciju 1992. godine.

Kek, međutim, smatra da igrači ne smeju ni da potcene ekipu Alžira, iako su ostale dve ekipe u Grupi C – Engleska i SAD, još pre početka šampionata proglašene za favorite grupe.

Povezana vest:  Inter do kraja meseca objavljuje Vidićev dolazak

-Alžir je takmičarska ekipa. Imaju mnogo iskustva i nalazimo se pred velikim izazovom. Iako nismo favoriti, potrudićemo se da pobedimo svaku utakmicu u grupi – rekao je Kek.

On je rekao da će biti zadovoljan bilo kojim rezultatom, ukoliko njegovi igrači „ostave srce na terenu“ i ocenio da fudbaleri koje predvodi, mogu samo da imaju koristi od učešća na Svetskom prvenstvu.