Joachim_LowSP JUŽNA AFRIKA

Australija na početku protiv trostrukog šampiona sveta

 

Fudbalske reprezentativce Australije očekuje težak posao na početku Svetskog prvenstva u Južoj Africi jer se u prvom meču Grupe D sutra uveče sastaju sa trostrukim svetskim šampionom – ekipom Nemačke.

-Da li je ikada pravi trenutak da se igra protiv Nemačke? Ne verujem. Koliko znam, Nemačka nije izgubila prvi meč na poslednjih pet ili šest Svetskih prvenstava – rekao je odbrambeni igrač Australije Lukas Nil.

Povezana vest:  Bajern dobio novog partnera, Alijanc kupio 8,33 odsto akcija

Nemački kapiten Filip Lam rekao je da njegov tim želi da postigne ubedljivu pobedu u prvom meču kako bi dokazao da ima snage da se bori za osvajanje titule šampiona, iako je u Južnu Afriku došao bez Mihaela Balaka.

Selektor Australije Pim Verbek izrazio je uverenje da će izostanak Balaka sa Svetskog prvenstva, zbog povrede desnog članka, koristiti njegovoj ekipi.

Povezana vest:  Milunović: Zaslužujemo da igramo Evropu

-Nema sumnje da će izostanak igrača kao što je Balak predstavljati gubitak za njih (Nemce). Međutim, to je gubitak i za Svetsko prvenstvo jer najboljim igračima sveta je mesto na Mundijalu. Šteta za Nemačku, šteta za ostatak sveta ali možda nije šteta za nas – rekao je on.

Australija, koja u Grupi D važi za autsajdera, tek treći put učestvuje na Svetskom prvenstvu. Ipak, selektor Nemačke Joakim Lev ne želi da ih potceni pred meč na Mozes Mabhida stadionu.

Povezana vest:  Anri: Normalno da se odričem bonusa od SP-a

-U meč ulazimo samouvereni, ali sa puno poštovanja prema Australiji. Oni su dobro organizovan tim. Iako njihovi igrači nisu ‘zvezde’, svi se trude, dobro se dodaju po terenu, dobro su pripremljeni u fizičkom smislu dok im je odbrana skoro savršena – rekao je Lev.

Pored Australije i Nemačke, u Grupi D igraju i Srbija i Gana.