Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da njegov tim želi da dobrom igrom i pobedom protiv Vojvodine završi Super ligu.

-Očekuje nas poslednje kolo u Super ligi. Igramo utakmicu protiv Vojvodine, koja u poslednje vreme igra u dobroj formi. Igrači su prihvatili način i stil igre trenera (Nenada) Lalatovića i to se odražava na rezultate. Mi imamo poslednju utakmicu na našem stadionu, želimo sezonu da završimo pobedom i dobrom igrom – rekao je Tomić novinarima u Beogradu.

Partizan je trenutno drugi na tabeli, a sezonu teorijski može da završi i kao peti. Vojvodini bodovi trebaju da bi izborila igranje u Evropi.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Srbija od sutra menja teren za trening

-To nam je još jedan motiv da pobedimo, ali motiv je i što igramo na domaćm terenu, pred našim navijačima i što želimo pobedom da završimo sezonu – rekao je Tomić.

Partizan je ove sezone oba puta pobedio Vojvodinu, ali trener crno-belih misli da to nema uticaja na sutrašnju utakmicu.

-Ne gledam stvari na taj način. Svaku utakmicu analiziramo, ali sutra je utakmica za sebe i prethodni rezultati ne znače ništa – rekao je Tomić.

Ekipa je uglavnom spremna i skoro svi igrači su u konkurenciji.

-Neki igrači koji nisu igrali u Nišu (protiv Radničkog) će nastupiti, a neki koji su nastupili biće na odmoru. (Sedrik) Gogua ima kartone, na njega ne možemop da računamo. Everton i (Bojan) Šaranov neće igrati. Alen Stevanović ima problem i videćemo danas da li će biti spreman za trening. Ostali su svi spremni – rekao je Tomić.

Ove nedelje je zaigrao i Gregor Balažic, posle šest meseci pauze zbog povrede, što je Tomić pozdravio.

Povezana vest:  Vilja: Niko kao Mesi

-Odigrao je petnaestak minuta i njegov povratak je dobra vest za nas. Važno je što će od prvog dana priprema igrati punim intenzitetom. Od njega mnogo očekujemo naredne sezone – rekao je Tomić.

Sevilja je ove nedelje pobedila Liverpul u finalu Lige Evropa, što znači da će se Partizan u kvalifikacije uključiti u drugom kolu, a ne u prvom, što ekipi donosi oko dve nedelje više za odmor i pripreme.

Povezana vest:  Džon Teri propušta Svetsko prvenstvo za klubove

-Pripreme mogu da budu mirnije odrađene, da ne bude sve na trk i juriš. Daleko od toga da je ovako idealno, ali je mnogo bolje nego što je bilo. Ovako ćemo moći da odmorimo ekipu i da se pripremimo za sve što očekuje Partizan u jesenjem delu sezone – rekao je Tomić.

Utakmica Partizan-Vojvodina igra se sutra od 19.00 na stadionu Partizana.