Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana obležiće polufinalne mečeve Kupa Srbije u ragbiju 13 koji se igraju predstojećeg vikenda. Najveći rivali se u nedelju 22. maja (16.00) na Adi Ciganliji sastaju treći put ovo sezone, dok će u drugom polufinalu takođe biti viđen još jedan gradski derbi, Novi Beograd dočekuje branioca trofeja Dorćol.  Meč se igra takođe u nedelju, a u istorijsko visokom plasmanu Novobeograđni će biti domaćini na stadionu FK Radnički na Novom Beogradu (17.30).

Oba puta ove sezone Zvezda je bila bolja od večitog rivala – na početku sezone u polufinalu Superkupa Srbije 44:30, kao i potom tri nedelje kasnije u meču 2. kola Prve lige Srbije, 30:20. To su za sada i jedini porazi Partizana u ovoj sezoni koji upravo zajedno sa crveno-belima drži čelnu poziciju na tabeli nacionalnog šampionata.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kadetski ženski tandem šampion sveta sa svetskim rekordom, muški tandem takođe prvak sveta na SP u Sarajevu

Na polovini sezone oba tima imaju skorom četiri pobeda i jedan poraz, ali pošto su crveno-beli izgubili protiv šampiona Dorćola u 5. kolu, crno-beli prvi zahvaljujući boljoj poen razlici. Inače, to je bio prvi poraz Zvezde u svim takmičenjima ove sezone.

– Nije potrebna dodatna motivacija u bilo kojoj utakmici protiv večitog rivala, pogotovu kada je eliminaciona utakmica u pitanju. Želja obe ekipe je trofej u Kupi i siguran sam da nas očekuje jedna otvorena i neizvesna utakmica – izjavio je uoči meča jedan od najboljih igrača Crvene zvezde Vojislav Dedić.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, “Četiri skakaonice” – Pobeda Koflera u Obersdorfu

Nedeljni meč biće 13 večiti derbi u istoriji srpskog ragbija 13. U prethodnih 12, crveno-beli imaju sedam pobeda, Partizan – pet.

– Zvezda je odlično počela sezonu, osvojila Superk Srbije i njima prepuštamo ulogu favorita. Međutim, to ne znači da nećemo da damo sve od sebe da se plasiramo u finale – kaže uoči novog derbija otvarač crno-belih Džavid Jašari.

U drugom polufinalu mnogo je jasnija uloga favorita, jer je Novi Beograd prvi put u kratkoj istoriji kluba uspeo da se plasira u polufinale Kupa. Novobeograđani su sezonu počeli porazom od Radničkog iz Niša u baražu za popunu Prve lige, ali su potom dobrim partijama u Drugoj ligi i potom Kupu Srbije pokazali da je to tim koji bi dogodine trebalo da ima mesta u eliti.

Povezana vest:  Medalja od pola kilograma zlata za Plušenka

Duel sa Dorćolom za mesto u finalu biće za sada najveći izazov pošto je aktuelni šampion do sada jedini osvajač Kupa u modernoj istoriji srpskog ragbija 13, odnosno od 2001. godine. Dorćolci za sada nijednom nisu poraženi u Kup mečevima, što znači da su u seriji od preko 50 pobeda u ovom takmičenju.