Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da ima jednu ranu iz svog mandata – rezultat A reprezentacije, ali da srpskom fudbalu ostavlja dobro organizovan i finansijski stabilan Savez.

-Srpskom fudbalu ostavljam veoma dobro organizovan i finansijski stabilan Fudbalski savez. Savez u poslednjih osam godina nikada nije bio blokiran i uvek je servisirao svoje obaveze. FSS je veoma odgovorna organizacija i uvek se tako ponašala – rekao je Karadžić u Staroj Pazovi.

Karadžić je danas predao dužnost novom predsedniku FSS Slaviši Kokezi, koji je jednoglasno izabran. Karadžić je osam godina predvodio Savez, a danas je izabran za počasnog predsednika. Takođe, Skupština FSS je predložila predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da odlikuje Karadžića oredenom Nemanje drugog reda.

-Želim da zahvalim na izuzetnom priznanju i izboru za počasnog predsednika FSS. S obzirom da je inicijativa za izbor došla od regionalnih sveza, osećam veliku čast, ali i priznanje za sve ono što sam dao srpskom fudbalu kome sam posvetio gotovo ceo svoj život. Novom predsedniku želim mnogo uspeha. Trebaće mu mnogo snage, veštine, znanja i mudrosti kako bi se izborio sa svim izazovima koje čekaju srpski fudbal. Ja mu svojim iskustvom stojim na punom raspolaganju, spreman da kao uvek učinim sve i pomognem u ostvarenju svih planova koji će naš fudbal učiniti boljim – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Poraz Milana u Bergamu, male šanse za plasman u Evropu

On je rekao da je ponosan što je u vreme njegovog mandata FSS podario Srbiji jedan od najmodernih sportskih centara u ovom delu Evrope i „što smo uz ogroman napor uspeli da poboljšamo infrastrukturu u mnogim gradovima širom Srbije“.

-Na planu infrastrukture, kao jednom od ključnih faktor razvoja fudbala, u minulih pet godina učinili smo više nego u poslednjih pet decenija. Ovaj sportski centar koji nam je već mnogo dao predstavlja čvrst temelj. Nacionalni stadion i Kuća fudbala, kao već započeti projekti, čine smernice koje moramo da pratimo. Na tom putu sigurno ćemo imati pomoć UEFA i FIFA, kao Savez koji je u svetu duboko poštovan zato što je uvek radio u ime fudbala i u njegovom interesu – rekao je on.

Povezana vest:  Romario izvređao Blatera i Valkea

Karadžić je naveo da je na planu rezultata sa mlađim slekcijama ostvaren najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

-Obradovali smo naciju, slavili pred više od 100 hiljada ljudi. Ta slika se nikada neće zaboraviti, a daj Bože da se jednoga dana ponovi. Postali smo prvaci sveta u uzrastu do 20 godina, prvaci Evrope sa omladinskom reprezentacijom i na rang listi UEFA uspeli da budemo među pet najboljih saveza kada je u pitanju rad sa mlađim kategorijama – dodao je on.

Karadžić je rekao i da ima samo jednu ranu, a to je rezultat A reprezentacije.

-Rana je samo jedna, rezultat A reprezentacije. Tome su kumovali događaji na terenu, ali i mnogi van njega. Svi dobro znaju o čemu govorim. Ali sada sigurno nije vreme ni mesto da otvaram tu bolnu temu i koristim reči koje ne prilče ovom svečanom događaju. Čovek dobija kada daje. Tako se ja sada osećam, da sam dobio za sve ono što sam decenijama davao srpskom fudbalu. Moju posvećenost fudbalu želim novom predsedniku i novom rukovodstvu. Kao što od sveg srca želim da se svi zajedno radujemo plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Hvala još jednom fudbalskoj Srbiji – rekao je Karadžić.

Crvena zvezda nije podržala izbor Karadžića za počasnog predsednika i kada se prešlo na tu tačku dnevnog reda generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je napustio salu.

Povezana vest:  Pašeko: Vratiću se bolji!