Nani_Nike_PortugalSP JUŽNA AFRIKA

 

Nani izostao sa SP-a zbog dopinga, ne zbog povrede

Neproverene informacije o pozitivnom doping nalazu portugalskog reprezentativca Nanija u subotu su uveče prisilile na reakciju i čelnike Portugalskog fudbalskog saveza.

Vezni igrač Mančester Junajteda je neposredno pre početka Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ispao s liste reprezentativaca, a kao razlog je navedena povreda ključne kosti.

Povezana vest:  Napadnuti Duško Tošić i Jelena Karleuša

Ali, News of the World navodi kako su se pojavile glasine da je pravi razlog Nanijeva izostanka pad na doping-testu. Takva su nagađanja dovele i do ekspresnog demanta koji je izneo potpredsednik Portugalskog fudbalskog saveza Amandio de Karvaljo.

-Ništa ne pokušavamo da sakrijemo. Nani je zaista povređen. Na treningu je doživio težak pad i zaradio povredu. Za operaciju nema potrebe, jedino mu treba vreme za oporavak. Ukoliko želi, može ostati s nama tokom celog SP-a – naglasio je De Karvaljo, a javio se i šef Portugalske antidopig komisije Luis Horta:

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije pala na 30. mesto na rang listi FIFA

-Glasine koje se šire o Naniju su bez osnova. Testiranja urina i krvi su sporovedena nasumično i koliko znam, sve je prošlo dobro.