Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da ga raduje želja reprezentativaca, da od njih očekuje da se prilagode novim zahtevima i najavio ofanzivniji fudbal državnog tima.

-Imali smo jedan trening, upoznali se, raduje me želja svih reprezentativaca. Oni su igrači visokog nivoa, očekujem da se prilagode novim zahtevima, ispune ono što budem tražio od njih. Ne sumnjam da će svi dati maksimum, jer vidim da je prisutna velika želja – rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Užicu, preneo je Fudbalski savez Srbije.

Povezana vest:  Koga je Srbija slušala i gledala u 2017. godini na VEVO/YouTubu? Od Marije Žeželj jedino slušaniji “Despacito”!

Muslin je prošle nedelje preuzeo reprezentaciju Srbije, a na klupi će debitovati u sredu od 17 časova, u prijateljskoj utakmici s Kiprom u Užicu.

On je najavio da će Srbija igrati u novom sistemu, ofanzivnije.

-Meni je važno da se igrači što brže prilagode tom sistemu. Sigurno je samo da ćemo delovati mnogo ofanzivnije, igraćemo s više napadača. Želimo da budemo efikasniji, opasniji po gol protivnika, ubedljiviji u završnici. Hoćemo da krenemo napred, u svakom smislu – naveo je Muslin, koji je pozvao nekolicinu mladih igrača u tim.

Povezana vest:  Jokanović odložio pregovore sa Fulamom oko novog ugovora

Selektor je rekao da zna tim, ali nije želeo da ga saopšti.

-Sada neću da računam na one igrače koji su tokom vikenda imali naporne mečeve, a to znači priliku za neke nove snage. Dobiće šansu da me ubede da mogu na njih da računam i kada počnu kvalifikacije. Sve zavisi samo od igrača – dodao je Muslin.

Povezana vest:  Atletiko ubedljiv protiv Sportinga, Tores i Grizman dali po dva gola

Reprezentativac Nemanja Matić rekao je da je atmosfera u ekipi dobra, da očekuje pune tribine stadiona u Užicu i da samo ostaje da „budemo pravi na terenu“.

-Igrali smo u Užicu protiv ‘novinara’ kada je selektor bio (Siniša) Mihajlović i videli smo lep ambijent. Narod ovog kraja voli fudbal, voli reprezentaciju i uveren sam da će doći u velikom broju. A s pravom, iskrenom podrškom, sve je lakše – rekao je Matić.