reprezentacija_italijeSP JUŽNA AFRIKA

Italijani protiv Paragvaja kreću u odbranu titule

 

Fudbalska reprezentacija Italije, koja je pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj osvojila zlatnu medalju, odbranu titule planetarnog šampiona počeće sutra u Kejptaunu utakmicom protiv veoma neugodne selekcije Paragvaja.

Selektor Marčelo Lipi, koji je 2006. godine predvodio „azure“ u pohodu na četvrtu titulu, oslonio se na proverene snage, a iskusniji igrači „azura“ će u Južnoj Africi poslednji put nastupiti na velikom takmičenju.

Kapiten Fabio Kanavaro ocenio je da su Italijani ekipa sa „prepoznatljivim karakteristikama i impresivnom tradicijom“.

Povezana vest:  Crvena zvezda završila pripreme porazom od Hanovera

-Mislim da možemo da se ravnopravno nosimo sa svim rivalima i da smo takmičarska ekipa – istakao je Kanavaro, koji nije želeo da da konkretnu prognozu o dometu Italijana u Južnoj Africi.

U sastavu italijanske reprezentacije na meču protiv Paragvaja neće biti Andree Pirla, koji je povredio list. Sasvim sigurno Pirlo će propustiti i utakmicu drugog kola protiv državnog tima Novog Zelanda.

Reprezentacija Paragvaja važi za veoma čvrstu selekciju kojoj su odlično postavljena odbrana i mali broj primljenih golova glavni aduti. Takav stil igre zadaće puno problema „azurima“.

Povezana vest:  Kokeza preuzima mesto predsednika FS Beograda?!

Paragvajce će na Mundijalu predvoditi dobro poznati napadač Roke Santa Kruz, koji je prošle sezone igrao za Mančester Siti.

Selektor Herardo Martino insistirao je da Lukas Barios, kome je otac Argentinac, dobije paragvajsko državljanstvo kako bi stekao pravo nastupa za reprezentaciju. Kako sada stvari stoje, Barios će početi meč protiv Italijana s obzirom da je Hose Kardoso povređen i da nije spreman.

-Drago mi je što ćemo prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu odigrati protiv Italije. Ne razmišljamo previše daleko o učinku na Mundijalu. Mislim da imamo šanse protiv svetskog prvaka – rekao je Martino, uz napomenu da je F grupa u kojoj se još nalaze reprezentacije Slovačke i Novog Zelanda „veoma jaka“.

Povezana vest:  Brazilci prikazali logo Svetskog prvenstva 2014.

Utakmica Italija – Paragvaj igra se sutra od 20.30 časova na stadionu „Grin Point“ u Kejptaunu, a sudiće Benito Arčundija (Meksiko) sa pomoćnicima Hektorom Vergarom (Kanada) i Marvinom Torenterom (Meksiko).

Verovatni sastavi:

Italija: Bufon, Zambrota, Kanavaro, Bonući, Kjelini, Monotolivo, De Rosi, Markizio, Jakinta, Đilardino i Di Natale.

Paragvaj: Viljar, Bonet, Veron, Da Silva, Morel, Vera, Santana, Riveros, Tores, Santa Kruz i Barios.