bert_van_marvijik_holandijaSP JUŽNA AFRIKA

 

Van Marvajk poštuje Dance i nada se dobroj igri

 

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvajk izjavio je uoči sutrašnje utakmice protiv Danske, u prvom kolu E grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, da će se njegovi izabranici suočiti sa dva problema – kvalitetnim protivnikom i izazovom prvog meča na velikom takmičenju.

Holanđani su u kvalifikacijama delovali veoma ubedljivo, pošto su posao u grupi završili bez ijednog izgubljenog boda. Odlične igre „lale“ su prikazali i na pripremnim utakmica, pa im je uloga favorita u E grupi sa razlogom dodeljena.

-Slažem se sa ocenama stručnjaka prema kojima smo do sada delovali odlično na terenu, ali to ništa ne znači pred Mundijal – oprezan je Van Marvajk koji je državni tim Holandije preuzeo 2008. godine nakon smene Marka van Bastena.

Povezana vest:  Bekamovo iskustvo može da pomogne Parižanima

On je istakao da njegovi saradnici i igrači veruju da Holandija može na šampionatu u Južnoj Africi „daleko da stigne“, a navijači se rado sećaju 1974. i 1978. godine kada su „lale“ igrale u finalu.

Van Marvajk je ranije izjavio da u timu neće biti Arjena Robena koji se oporavio od povrede, ali ga neće staviti u tim pošto „ne želi ništa da rizikuje“.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Krunić: Igrači su verovali u pobedu i sa igračem manje

Danski reprezentativac Denis Romendal ocenio je da su igrači protivničkog tima „prilično realni“, ali da je javnost u Holandiji „previše euoforična“ uoči starta njihovih ljubimaca na planetranoj smotri.

-Ne možemo ništa da izgubimo u duelu sa Holanđanima, pošto su skoro svi njima unapred njima upisali bodove. Pozitivnim rezultatom priredili bi prijatno iznenađenje – istakao je Romendal koji je najveći deo karijere proveo u holandskim klubovima.

Selektor Danske Morten Olsen zbog povrede najverovatnije u startnu postavu neće uvrstiti Niklasa Bedntnera, pa se očekuje da će meč početi Jon Dal Tomason ili Soren Larsen.

Sutrašnji rivali susreli su se 29 puta, a Danci nisu pobedili čak 43 godine. Najznačajniji susret odigran je 1992. godine u polufinalu šampionata Evrope u Švedskoj, kada je Danska prošla dalje nakon boljeg izvođenja penala.

Povezana vest:  Benites: Bejl će ostati u Real Madridu

Utakmica Holandija – Danska igra se sutra od 13.30 časova na stadionu „Soker Siti“ u Johanezburgu, a sudiće Stefan Lano (Francuska) kome će pomagatai sunarodnci Erik Danso i Loren Igo.

Verovatni sastavi:

Holandija: Stekelenburg, Van der Vile, Heitinga, Matijsen, Van Bronkhorst, Kujt, Van Bomel, Snajder, De Jong, Van der Vart i Van Persi.

Danska: Sorensen, Ager, Kjaer, Jakobsen, Mtiliga, Poulsen, Jensen, Kalenberg, Romedal, Eriksen i Bendnter.