Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je danas da će tužiti Erika Kantonu zbog tvrdnji legende Mančester junajteda da je rasista.

Kantona je rekao da veruje da je Dešan izostavio Hatema Ben Arfu i Karima Benzemu sa spiska igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo zbog njihove etničke pripadnosti.

-Benzema je veliki igrač, Ben Arfa je veliki igrač, ali Dešan je pravo francusko prezime. Možda je on jedini u Francuskoj koji ima pravo francusko prezime. Znate, niko u njegovolj familiji se nije mešao s bilo kim… Baš kao mormoni u Americi – rekao je Kantona za Gardijan.

Povezana vest:  Kasano propušta ostatak sezone

Na pitanje da li on to sugeriše da je Dešan rasista, Kantona je odgovorio:

-Možda nije, a možda i jeste. Zašto da ne? Jedno je sigurno – Benzema i Ben Arfa su dva najbolja francuska fudbalera i neće igrati na Evropskom prvenstvu. I sigurno je da su Benzema i Ben Arfa poreklom sa severa Afrike, tako da je debata otvorena.

Povezana vest:  Petrić: Ukoliko se pokažemo kao protiv Metalca prolazimo dalje u Kupu

Dešan nije želeo za Gardijan da komentariše izjavu Kantone, ali je danas Ekip objavio da neće sedeti skrštenih ruku. On je naložio svom advokatu da preduzme zakonske mere protiv Kantone.

-Pokrenuću postupak pred gradjanskim i krivičnim sudom zbog komentara koji narušavaju integritet gospodina Dešana – rekao je advokat Karlos Brusa za francuski Ekip.

Povezana vest:  Delić: Nema odlaganja, Partizan igra u nedelju