Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa uplašeno počela večerašnju utakmicu protiv Austrije, kao i da bi uzrok poraza trebalo tražiti u „nama“.

„Ušli smo uplašeno u utakmicu i uzrok poraza trebalo bi da tražimo u nama, a ne u igri Austrije. Odigrali smo ispod proseka. Moramo ujutro da se probudimo kao da se ovaj meč nije ni igrao, jer nas već u ponedeljak čeka nova utakmica sa Gruzijom. Biće to još teži meč nego ovaj u Beču. Nadam se da ćemo ipak stići do Rusije, jer smo dosadašnjim partijama u kvalifikacijama zaslužili da igramo na Svetskom prvenstvu“, rekao je Ivanović novinarima u Beču.

Povezana vest:  Vidal ne zna da li ostaje u Juventusu

Srbija je večeras poražena u Beču sa 2:3 od Austrije u devetom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbiji je bila potrebna pobeda za plasman na Mundijal. Ekipa Slavoljuba Muslina plasiraće se na turnir u Rusiju ako u ponedeljak od 20.45 pobedi Gruziju u Beogradu.

„Sve je i dalje u našim rukama, moramo da pobedimo Gruziju. Mislim da među igračima nema straha. Moramo da ostanemo maksimalno koncentrisani i slavimo u ponedeljak. Pristup utakmici u Beču nije bilo loš, ali desilo se što se desilo. Voleli bismo i mi da smo mogli večeras da završimo posao, ali eto dogodilo se nešto drugo“, rekao je Dušan Tadić.

Povezana vest:  Poništen crveni karton Kajlu Notonu

Defanzivac Srbije Antonio Rukavina kazao je da je celom timu teško pao poraz od Austrije.

„Nije se mnogo pričalo u svlačionici posle meča. ;Svima nam je teško pao poraz. Očekivali smo mnogo drugačiji ishod, ali šta je tu je. Očigledno je nemoguće da kvalifikacije završimo bez poraza. Ovo je bila naša najlošija partija, ali moramo da podignemo glavu i nastavimo dalje. Trebalo bi da analiziramo ovaj meč. Sada je najbitnije da se koncentrišemo na ponedeljak i meč s Gruzijom“, rekao je Rukavina.

Povezana vest:  Platini sledeće nedelje u BiH, zabrinut za stanje fudbala