Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin ocenio je da je Austrija bili bolji rival i da je zasluženo pobedila, ali je dodao da veruje u svoju ekipu da će trijumfom protiv Gruzije izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Igrali smo protiv boljeg protivnika, koji je stvorio više šansi i logično pobedio. ;Nama žao što nismo uspeli večeras da se kvalifikujemo i obradujemo svoje navijače, ali nadam se da ćemo to uraditi u ponedeljak, da ćemo pobediti Gruziju pred punim stadionom“, rekao je Muslin novinarima u Beču.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica osmog kola i tabela Bundeslige

Srbija je večeras poražena u Beču od Austrije sa 2:3, iako je prva stigla do prednosti.

„Poslednji korak je uvek težak i znao sam da neće biti lako. Uradili smo najteže, poveli smo i primili smo golove. Izmenili smo taktiku, igrali smo 4-4-2, nije nam odgovaralo nerešeno, jer bi nam i tako trebala pobeda u Beogradu. Zato smo više rizikovali i primili gol. Idemo dalje“, dodao je on.

Ekipi Slavoljuba Muslina potrebna je pobeda nad Gruzijom u ponedeljak kako bi izborila plasman na Mundijal.

Povezana vest:  Kaka: Ostajem u Realu

„Idemo u Beogradu, objektivno smo jači od njih. Ne mislim da će biti straha, mislim da ćemo imati reakciju. Dobro je da igramo za tri dana. Mislim da ćemo biti spremni i motivisani“, rekao je Muslin.

Upitan da li je njegova ekipa bila uplašena ili opuštena, Muslin je kazao da ni on nije siguran.

„Psihološki možda je problem poslednji korak. Nemamo strah, ali ne znam ni ja, moramo da vidimo. Dobro smo se spremili. Moramo da igramo našu igru, mislio sam da će iz igre doći rezultat. Nismo odigrali na našem nivou. Mnogo nam je falio Kostić. Imali smo problema, ova odbrana nije često igrala zajedno“, rekao je selektor Srbije

Povezana vest:  Dragana Stojkovića Piksija i fudbalere Nagoje zemljotres zatekao u vozu

On se zahvalio publici na podršci. ;“Hvala navijačima što su došli da nas podrže, lepo su navijali, bio je dobar ambijent. Protivnik je bio bolji od nas, bolje je igrao i zasluženo je pobedio“, rekao je Muslin.