radomir_antic_srb_nzAntić nije potpuno nezadovoljan igrom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da je njegova ekipa pretrpela veliki udarac u večerašnjem porazu od Gane u Pretoriji u prvom kolu Grupe D Svetskog prvenstva, ali je rekao da nije sasvim nezadovoljan igrom tima.

-Poslednji utisak o meču koji je zbog rezultata negativan za nas, donosi ocenu o meču koja nije realna… U jednoj izjednačenoj igri, sa dosta poštovanja između dve reprezentacije, odlučila je jedna greška – rekao je Antić na konferenciji za novinare posle poraza od 0:1.

Duel Srbije i Gane odlučila su dva detalja. Prvo je u 74. minutu Aleksandar Luković zaradio drugi žuti karton i isključenje, a devet minuta kasnije Kuzmanović je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i skrivio penal koji je iskoristio Asamoa Gijan.

-Ne bih rekao da smo se uplašili. Normalno tenzija početka prvenstva. Nijednog trenutka nismo imali velikih problema do isključenja Lukovića, koje bilo izuzetno rigorozno, kao i žuti karton za Žigića. Dovelo nas je u situaciju moranja, što je uticalo na krajnji rezultat. Odlučila je jedna greška i sreća koju je protivnik imao, a mi ne – izjavio je Antić na konferenciji za novinare u Pretoriji.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv protiv Javora, Stanojević zadovoljan

Antić se nije složio sa ocenom novinara da je Srbija zaigrala ofanzivnije tek nakon isključenja Lukovića.

-Cenim svako mišljenje, ali moj utisak da smo korektno odigrali prvih 45 minuta u odnosu na ono što smo imali protiv nas. Poslednji negativan utisak zbog rezultata donosi ocenu o meču koja nije realna. Istina je da je ovo udarac veliki za nas. Podvukli smo crtu iza ove utakmice. Okrećemo se narednim izazovima, Nemačkoj i Austrailiji – kazao je on.

Povezana vest:  Jovetić novo pojačanje Mančester Sitija

Antić je dodao i da će pokušati svu energiju da usmeri ka stvaranju pozitivne atmosfere pred utakmicu sa Nemačkom u drugom kolu.

-Nije nam pošlo za rukom da dobro startujemo. Pokušaćemo svu energiju da kanališemo pozitivnu za sledeću utakmicu. Teško je reći da li moramo da pobedimo Nemačku. Startovali smo porazom, ovaj rezultat nam nudi druge izbore u pripremi utakmice sa Nemačkom – rekao je Antić.

Selektor Gane, bivši trener Vojvodine i Borca, Milovan Rajevac rekao je da mu je bilo teško da vodi svoj tim na ovoj utakmici i naveo da je njegova ekipa možda imala i malo sreće.

-Bila je potrebna maksimalna koncetracija. Taktički je bilo teško do kraja. Samo sa koncetracijom do kraja moglo se pobediti. Srbija ima izvanredan tim sa kvalitetnim pojedincima. Igrala je taktički mudro. Možda smo mi imali više sreće zbog ovog gola. Želim Srbiji da u naredna dva meča osvoji šest bodova – izjavio je Rajevac.

Povezana vest:  Vučić: Privatizacija jedina šansa za Zvezdu i Partizan

-Za mene ovo je profesionalno velika pobeda. Žao mi je reprezentacije Srbije, žao mi je igrača, sa dosta njih sam ja radio. Znam kako im je, video sam im lica. Ali morao sam da profesionalno da odradim posao – dodao je on.

Reprezentacija Gane u drugom kolu igra protiv selekcije Australije.

-Gledaćemo večeras duel Nemačke i Australije i probati da se koncetrišemo. Najvažnija utakmic za nas sledeća sa Australijom. Dve godine radim sa ovim momcima. Dosta toga smo prošli, dosta naučili. Drago nam normalno što je jedna afrička reprezentacija pobedila jednu veliku evropsku ekipu na Mundijalu u Africi. Srećni smo što obradovali afrički narod – zaključio je Rajevac.