Bivši kapiten Mančester junajteda Roj Kin rekao je danas da je novi trener tog fudbalskog kluba Žoze Morinjo „iritantan“.

Bivši trener Čelsija Morinjo je u petak potpisao trogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, uz mogućnost produženja na godinu dana.

Kin je rekao da nije ljubitelj Morinjovog načina rada, ali da Portugalac ima kvalitet da odvede Junajted u vrh engleskog fudbala, pošto je u poslednje tri godine ekipa završavala prvenstvo na sedmom, četvrtom i petom mestu.

Povezana vest:  Mihajlović i Stamenković: Očekujemo spektakl i pobedu

-On nije moj izbor. Kada sam trenirao ekipu protiv njegove bio mi je zaista iritantan, ali to je lična stvar. Rad u Mančester junajtedu se zasniva na pobedama, a Morinjova biografija će vam reći da je on pobednik. On će biti dobra opcija za Junajted, jer se klub nije plasirao u Ligu šampiona. On je bio slobodan, ima dobru biografiju i čini se da je dobro rešenje, ali nije za mene – rekao je Kin za ITV.

Povezana vest:  Krstić: Jagodina prekretnica u mojoj karijeri

Upitan o spekulacijama oko prelaska Zlatana Ibrahimovića na Old Traford, Kin je rekao da bi to bila dobra stvar za klub.

-Mislim da bi to bio dobar jednogodišnji transfer. On je veliki igrač, ima snažan karakter. Već sam rekao da Junajtedu nedostaje nekoliko takvih igrača i mislim da bi se on dobro uklopio – rekao je pomoćni trener u reprezentaciji Irske Roj Kin.

Povezana vest:  Akvilani napustio trening zbog povrede glave